lørdag 28. mai 2011

25.05 NLM trening for hele gjengen



Omsider var vi samla hele gjengen igjen, både reserver og deltagere. Dagens sted var en fin myr der vi har trena noen ganger før.

Vi var strukturerte i dag. Begynte med unghundene (mens velduftende Carmen lå i bilen i skyggen). Vi andre var medhjelpere og kasta og la ut. Så fikk vi testa ut hvor godt signalene satt.

Etterpå bytta vi på, slik at de voksne hundene fikk en runde. Jeg var supernøye på Carmens stressnivå. Hovedagendaen for tiden er å trene progresjon på stresshåndtering. Og det gikk suverent i dag. I alle mulige ”pauser” trente jeg små forflytninger med apporteringsbelønning.

Så fikk prinsessen prøvd seg på fremmadsending og stopp. Og også fremmadsending etter en forstyrrelse var blitt kasta i ganske spiss vinkel ift. Den hun skulle hente. Vanskelig syntes Carmen, men det lønte seg å gjøre som hun fikk beskjed om - fikk hun erfare.

Etter jakttreninga fikk vi jammen trent litt utstilling også. Carmen skal nemlig stilles ut til helgen, - tenk det! Synes hun har blitt betraktelig bedre til å takle fremmede som klår på henne. Og hun er ganske flink til å stå pent. Trave fort kan hun jo ganske godt fra før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar