lørdag 14. mai 2011

10.05 Demo på valpekurs




Carmen og jeg hadde et artig oppdrag i dag, sammen med Monica og Ragnar: demonstrasjon av jakttrening på valpekurs på Stikkaåsen. Vi begynte med å snakke litt om hundetrening og intensitet. At en må se an hva slags individ en har og være bevisst på hva en belønner. En veldig intens hund, som man ideelt sett ønsker skal være mer avslappa må en belønne når den h ar en avslappa sinnsstemning. En veldig daff hund må en belønne når den er litt ekstra energisk.

Videre prata vi litt om å avvente apporteringstrening med de ivrigste. Jobbe mest med fot, innkalling og bli i begynnelsen.

En liten demonstrasjon av både markering og dirigering med Ragnar og Carmen. Så tok vi en tur i skogen og valpene fikk prøvd seg på nærsøk på godbiter og små dummier.

Ellers var Ragnar mer enn normalt interessert i Carmen og veldig urolig. Viste seg at frøkna har fått løpetid; - sin tredje. Atferden hennes de siste ukene har altså sin forklaring; - tissing overalt og en voldsom interesse for lukter. Blir spennende å se hvor mye mental utvikling som skjer ifm dette..... Ellers var jo timingen hennes perfekt, da,- akkurat mellom AK-prøva i Agder og diverse program i juni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar