mandag 30. mai 2011

29.05 Jakttrening på myr







Jaktfolket er ikke vanskelig å be med på trening! Vi møttes 6 ekvipasjer på myra i dag og trente skikkelig strukturert, bytta på hvem som jobba. Første post på programmet var fremmadsending/markering på to områder hvor hundene måtte gjennom diverse terrengskifter.

Jeg begynte med å ta med Carmen ut og stå og kaste/legge ut for folk. Bra passivitetstrening for Carmen. Hun slet litt i begynnelsen med å forholde seg rolig da den ene hunden etter den andre kom stormende ut ”til henne” for å hente noe jeg hadde kasta eller lagt ut. Men, roen senket seg etter hvert. Hun fikk jo rolig og bestemt beskjed om at hun hadde å forholde seg rolig ved foten min.

Så var det Carmens tur til å hente. Da må jeg si jeg ble imponert over henne. Det gikk så lett som bare det å sende henne ut, etter hvert langt ut. På slutten stod vi skikkelig langt fra den første myra. Carmen løp et langt stykke over land, så over myr, over land, over enda en myr, og så opp til området.

Neste post var markeringer ute på den åpne myra, og det var verre for den lille hunden. Hun syntes det var skikkelig vanskelig at det ble kasta så små dummyer. Men, det var jo et påfunn nettopp for å få hundene med mye spring i bena til å lete ordentlig. Og sakte, men sikkert bedra markeringsevnen og ikke minst søksevnen seg, og farta gikk ned. På slutten markerte hun skikkelig bra.

En liten øvelse med fremmadsending, stopp og høyre til slutt. Dvs helt til slutt fikk Carmen hente kanin. Det gikk helt flott, ingen tendens til tull med viltet.

Etter jakttreninga tok vi en liten runde med lydighet. Fikk litt tips til dette med fri ved fot, få til rette sitter, skjønne hvor plassen er osv. Så nå skal vi gjøre ting litt ordentlig framover, det er jo bare knappe to uker til neste lydighetscup.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar