mandag 30. mai 2011

30.05 Kaninjakt






I dag kom det en etterlengtet pakke i posten. Men, før vi testa ut innholdet dro Carmen og jeg på sykkeltur. Det var noen dager siden sist. Takket være et kne som krangler litt har det blitt lite av både sykkel og jogging i det siste.

Lille Carmen var litt tregere enn vanlig i dag, i hvert fall på vei utover. Det var jo ganske sterk motvind. På vei hjem gikk det fortere.

Tilbake i hagen fikk Carmen omsider prøvd det nye leketøyet som kom i posten - 2,5 kg kanin-dummy. Hun syntes den var kjempekul, og hadde ingen nølefase ift å apportere den. MEN, stikk i strid med hva som skal være mulig med en sånn dummy - nemlig kun å bære den på midten - ja, så klarte altså Carmen å løpe i full fart og bære den i den ene enden. Dummyen er altså tredelt, slik at den henger ned på sidene når hunden bærer den på midten - akkurat slik en ekte død kanin gjør.

Ellers fikk jeg bekrefta i dag hvorfor jeg ikke trener med klikker med denne hunden. Det er rett og slett for vanskelig for meg å takle den intensiteten Carmen fremviser av klikker og belønning. Prøvde på dette med bakpartskontroll, Få henne til å ha forbena på et omvendt plastfat og bare flytte bakbena. Tror nok vi får holde oss til vanlig på-plass-trening!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar