torsdag 17. juli 2014

16.07 Hagefest med mange hunder









Etter veldig mange dager med høy aktivitet for hundene, var det fint lite som skjedde i dag før vi skulle på hagefest. Kort oppsummert gikk det omtrent sånn på festen: Hundene rappa alle husets leker (Petra), hoppa over gjerdet (Carmen), skremte søster (Petra), prøvde å voldta en av de andre hundene (Carmen) og tok ut dagens aktiviseringsbehov ved å rase rundt i den for dem uvant store hagen (Carmen og Petra).

Bortsett fra det var de glade og greie, altså, og heftig og begeistra for to-og firbente gjester som var til stede.

Joda, jeg kunne selvsagt valgt å binde dem, men i dag fikk de altså friheten til å romstere rundt.

Husets egen hund og den andre gjestehunden var rimelig avslappa og forholdt seg i ro, men nå skal det sies at de, i motsetning til mine, ikke er alene hjemme hele dagen og «lader opp», men er med på jobb hver dag, og slipper å være alene.

For lille Petra er det å legge seg ned og slappe når andre beveger seg rundt noe hun ikke er god nok på foreløpig. Også ble det enda vanskeligere for henne med de mange forstyrrende hundelekene som var tilgjengelig. Hjemme hos meg er det jo ikke diverse leker eller sko som finnes tilgjengelig.

Av en eller annen grunn var også Carmen høyt og lavt, hun som vanligvis legger seg ned og er omtrent usynlig hjemme.

Men, begge to skåra høyt på å takle at nye mennesker kom innom, hyggelig at de ikke drev og varsla og bjeffa. Også Carmen hilste med glede og frimodighet på nye mennesker som kom innom, til og med de som kom veien over hagegjerdet. Utrolig deilig at hun har blitt så trygg på fremmede, - og bra at det faktisk går an å trene på det. Tross alt har jeg lagt ned mye tid og energi på det, og ser at det har gitt resultater.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar