torsdag 10. juli 2014

08.07 Privattime



I dag var det tid for privattime med lille Petra. Jeg har jo ett og annet jeg funderer litt på med den lille intense hunden.

Så, turen gikk rett fra jobb og til instruktøren som skulle ta en titt på Petra. Faktisk oppførte Petra seg svært så bra under oppsyn av instruktøren, - det er vel typisk - når en liksom skal vise fram hva en sliter med!

Petra fikk først bare finne en utlagt dummy som hun ikke hadde sett bli lagt ut, bare ved at vi “gikk tur” i skogen. Opptaket var helt spontant. Så fikk hun gjøre noen enkeltmarkeringer i skogen, - både sånn at dummyen falt i tett vegetasjon, og sånn at den falt åpen på stien. Vi prøvde også på å stå i en bakke, sånn at hun kom løpende nedover i fm avlevering. Et poeng ikke å rase rett forbi, selvsagt.

Opptak, grep og avleveringer ble vurdert. Stort sett var de første delene bra, og så hadde hun noen dårlige avleveringer i begynnelsen, men etter hvert, etter litt tilsnakk kom det seg også.

Etter runden i skogen ble det litt apportering på plenen. Det ble kasta ut tre stk så skulle vi gå fot mot én av dummyene, for så å sende. Litt pirk på det med foten, og det trenger jeg jo. Må ikke akseptere at hun går for langt fram.

En slags sluttkonklusjon - Petra er en fin hund, en “Formel 1” hund, som jeg jo bare må regne med at er “høyskrudd”. Det er hennes personlighet å være intens, så det vil hun antagelig fortsette å være. Så får jeg jobbe med å få henne til å gjøre de riktige tingene, om hun aldri så mye er i sin intense verden. Fot er fot uansett.

Det slo meg at jeg ikke har vært flink nok i den senere tida på å trene posisjon og små forflytninger. Hun klarer rett og slett ikke å rygge på plass hvis hun har havna for langt fram. Det er også vanskelig for henne å følge fint etter hvis jeg tar venstre vendinger. Tror ikke hun har skjønt dette godt nok, så her har vi litt å pusle med framover.

Videre har jeg rett og slett ikke lært henne noen apport (plukk opp) - kommando, om nå dummyen ligger like ved henne på bakken. Så, det må vi også jobbe med.

For øvrig var hun faktisk ganske så flink til å gå fot i skogen, også når instruktøren kasta forstyrrelser over hodet på oss. Selv om jeg mot slutten gjorde den vanlige feilen å følge etter henne hvis hun gikk for langt til siden eller for langt fram.

En annen sluttkonklusjon er at jeg godt kan være litt strengere og at jeg må være enda tydeligere med henne. Hun responderer bra på det, og tåler “en trøkk”. Må snakke med litt større bokstaver enn jeg har gjort. Hun blir jo faktisk ikke vill og gal av å bli satt litt krav til, selv om hun nok gjorde det da hun var litt yngre. Hun har mer impulskontroll enn hun hadde før.

Så var det beroligende å høre instruktøren si at Petra var en fin hund, og at dette faktisk var detaljer vi snakka om. Men, likevel, - at det var bra å ta tak i tingene nå. Det er jo noe med at jeg har høye ambisjoner for denne hunden, og da må hun faktisk gjøre ting ikke bare ganske bra, men veldig bra! - Etter hvert.

Også er hun ikke i trening, men under utdanning, og i stadig utvikling. Sånn at det som ikke funka som metode for noen uker siden, faktisk kan funke nå.

Er veldig glad vi tok denne privattimen, - greit å få noen ting å være litt mer bevisst på, og komme i gang å jobbe med, nå de siste par ukene før vi skal på kurs og kenneltreff.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar