lørdag 12. juli 2014

09.07 Holde seg i området del II








Det er VARMT om dagen. Rett og slett utelukka med sykkeltur når det er 30 grader i skyggen. Helt utrolig, kan ikke huske sist det var en sånn sommer i Norge! Det er ikke ideell hundetreningstemperatur, men det går ikke an å klage. Før vi vet ordet av det regner det i 4 måneder, eller snør og er kaldt.

Så, det gjelder bare å ta vare på all denne varmen og energien og ta det fram i tankene når den kalde årstida kommer.

Istedenfor sykkeltur ble det vanning i hagen. Det går altså an å kombinere å gi plenen litt vann, og i samme slengen sørge for å få spyla hundene litt.

Så var det tid for å få lånehunden i hus. Vi er et par stk som deler på perioden mens eieren er på ferie, og i dag var det stafettveksling. Jeg overtok lånegolden Indi og skal ha henne til søndag.

Ferden gikk videre til en grunneier med labrador her på Ås. Og du verden så kjekt at forpakteren deres hadde bomma litt med noe såing, sånn at enga var blitt helt mislykka som forproduksjon betrakta. MEN, den var veldig vellykka som hundetreningsjorde betrakta.

Vi lagde base-camp i skyggen, og hundene fikk vann å drikke og fikk bytte på å prøve Lines nye kjøledekken.

Og dagens tema var holde seg i område, men denne gangen bestod innvitringen av skudd. Det er jo så fint når en kan få skyte litt!

En kunne se på hundene at de kjapt tok poenget med kruttlukta og stor sett holdt seg veldig innafor det vi hadde skutt inn som område.

Vi trente på til sammen tre forskjellige områder, - flytta oss rundt på jordet etter hvor vi kunne plassere ventehundene i skyggen. På det siste stedet fikk de voksne til slutt en forstyrrelse mens de søkte. Jeg lurte på om jeg skulle prøve det samme med Petra, men kutta det ut.

Lille Petra ble nemlig superfokusert på medhjelperen, og kom ikke i gang med å søke på bare kommando. Hun var nok veldig sikker på at denne medhjelperen kom til å “finne på noe”. Dermed ble det rett og slett forstyrrelse nok for henne at det stod en person der ute i tillegg til meg.

Hjemme igjen var det å få organisert heimen til tre hunder. Lånehunden fikk satt opp tøyburet sitt i gangen og skal få tilhold der på natta.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar