søndag 13. juli 2014

13.07 Enda en treningsdag ved tjernet












Det frista med gjentagelse etter den fine dagen i går, så i dag var vi på tur igjen. Nok en gang gikk vi opp til det øverste tjernet.

Siden dette treningsområdet ligger i “høreavstand” fra en skytebane, tok vi sjansen på å skyte noen skudd i dag. Vi gjorde det helt i begynnelsen av treninga, uten at det skjedde noe mer, og også en gang midt i treninga da vi hadde pause på ryggsekken. I tillegg brukte vi skudd i fm søkstreningen mot slutten.

I dag var det de to eldste hundene som fikk begynne, og vi hadde stamplass og utsendingsplasser på et litt annet sted enn i går. Carmen fikk gå på en skjult etter at det hadde gått et kast. Dette gikk ganske så greit, bortsett fra at jeg kløna det til ved ikke å se at hun hadde tatt opp dummyen, og altså handla videre.

AK-hunden klarte seg kjempefint både på markering og også på en skult jeg la ut da hun hadde vært på samme sted et par ganger.

Petra hadde en kjempefin økt hvor hun fikk svømme fire ganger til samme sted. For hver gang bedra hun søksarbeidet på andre siden. Ble bedre på å markere og søke i lavt tempo i området. Selv om vi stod på et sted ganske nærme vika, hvor hun altså kunne ha klart å løpe rundt, så så det ikke ut som hun engang tenkte tanken på at det gikk an. Men, nå er hun jo litt mer enn middels interessert i å svømme, da…..

Hun hadde også virkelig fine avleveringer i hånd, og uten å riste seg.

Lånehunden klarte også i dag å svømme rett over etter å ha plukka opp markeringen, så kanskje hun rett og slett har lært noe nytt på dette langhelgoppholdet hos meg - det hadde jo vært artig!

Etter nok en pause på sekken avslutta vi med en økt med søk - holde seg i området. Først ute var Petra og AK-hunden (de to som slappa best av ved sekken). Petra fikk rett og slett sitte og bli, mens jeg gikk ut i et område mellom noen trær og gikk “sirkelen rundt” og skjøt langs kanten. I tillegg ble det noen skudd inne i området.

Petra var kjempeflink til å sitte stille og observere all skytingen. Og da det ble hennes tur til å søke fikk hun altså finne en liten tennisball. Det var vanskelig å finne ballen siden den var gravd ned, og kjempefin trening for henne.

Så var det de andre to sin tur.

Med Carmen sendte jeg henne på en dirigering til området og stoppe henne før søk. Lånehunden lette også fint og fant den lille ballen.

Stemningen i leieren før oppbrudd var ganske trøtt og sliten. De firbente så ut som de helst kunne tenke seg en laaaaang middagslur.

Og middagslur ble det da vi kom hjem. Etter litt kveldsmat fortsatte sovingen. Ikke noe problem å få arbeidsrom til å konsentrere seg om bloggen.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar