fredag 25. april 2014

24.04 Tid for å trene med Petra





I dag måtte jeg ut og teste hvordan det stod til med lille Petra. Begynte med å dra til det vanlige “løpe-jordet”. Faktisk det eneste jordet i nærheten som enda ikke er pløyd. Ellers er det jo som vanlig på våren - en hel masse treningsområder forsvinner med våronna.

Jeg begynte med litt fot, og gikk så direkte over til nærsøk på godbiter. Som tidligere er dette med nærsøk et forsøk på å få ned hennes forventninger om å rase rundt i full fart så fort hun slippes fri.

Tanken er at når hun kobles løs, skal hun fortsatt være fokusert på meg, uten nødvendigvis å gå fot.

Så kombinerte jeg nærsøk, fri, kom og stopp en stund. Tilbake i bilen og kjørte til et skogsområde for å trene mer. Håpa at hun hadde fått ut litt energi og kunne være kul nok til å apportere.

Petra var helt uten tendens til å stikke av gårde eller “eksplodere” av løpetrang i skogen. En veldig hyggelig erfaring. Kanskje er det håp for det lille intense rampegullet.

Vi gikk fot, og jeg la ut dummyer. Sendte henne i to ulike retninger. Så prøvde jeg å legge ut dummy, gå tilbake til stamplass og sette henne foran meg med ryggen mot dummyen. Slapp en dummy ved bena mine og sendte ut.

Joda, hun nølte et lite sekund, og kikka på dummyen ved bena mine. Men, så huska hun ut-tegnet og løp av gårde. Jeg plukka opp den ved bena mine mens hun var på vei ut. Tilbake igjen, så jeg at hun snuste litt og lurte på hvor det var blitt av dummyen som hadde ligget der.

Jeg tenker at dette i starten er en grei måte å få henne til kun å fokusere på å avlevere det hun har, før hun leter etter noe mer.

Ellers er det fortsatt sånn det var tidligere, - at opptaket kan forbedres, mens avleveringene er bra.

Testa også ut stoppsignal. La ut en dummy på samme sted, og snek ned en i buskene på vei ut. Så sendte jeg henne på den ytterste og stoppa henne underveis. Det gikk kjempefint. Hun fikk så søke til venstre for å finne den jeg hadde lagt ut.

Men, da jeg prøvde å sende på nytt - ut til den ytterste, nei, da skjønte hun ingenting. Hun ville bare tilbake til buskene og lete på nytt. Dermed fikk hun sitte og bli, mens jeg gikk ut og påvirka. Og da gikk det fint.

Avslutta med at Petra fikk sitte og se på at jeg la ut et par dummyer til Carmen. I motsetning til tidligere, gikk dette helt fint. Ikke noe stress eller tendens til å bryte sitt og bli.

Petra fikk vente litt i bilen mens Carmen fikk komme ut en liten tur. Og Carmen var kjempeivrig. Det virka som hun hadde venta voldsomt på at det ble hennes tur, og nå skulle hun yte sitt beste.

Kombinerte å bruke tennisballkaster med markeringer av tennisball og dirigere henne på de dummyene jeg hadde lagt ut. Svartfrøkna hadde et vanvittig tempo både ut og inn. Var tilbake med ballen superkjapt og venta på neste oppgaven. Og hun gikk fint fot når jeg gjorde meg klar til å kaste ball. Artig!


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar