lørdag 19. april 2014

19.04 Siste dag i Tokyo

Bedre vær i dag, men fortsatt ikke den varmen vi hadde onsdag og torsdag.

Vi starta dagen med en tur i en dagligvarebutikk for å hamstre miso-pasta, nori, tørka blekksprut, riskjeks++, mye av det gode vi har spist mens vi var her, - ikke noe animalsk, selvsagt. Tok også en ekspedisjon for å finne en papirbutikk, og var riktig så fornøyde over å ha lett oss fram gjennom Tokyo. Helt til vi kom fram og fant ut at butikken var stengt på lørdag. Vel, vi fikk litt hjelp på et kjøpesenter av en engelsktalende informasjonsansatt, og fikk tips om en annen butikk som også solgte japansk papir. Mer shopping, altså.

Når vi først var i den enden av byen fant vi ut at vi skulle prøve å finne en restaurant fra Michelin-guiden for en finere lunsj. Nok en gang fant vi fram til rette sted, - vi har blitt skikkelig gode på å finne fram. Men vi fant ut at her måtte en ha bestilt plass lang tid i forveien for å få et bord. Dermed havna vi på en annen japanske restaurant på den andre siden av gata, og der var spesialiteten grilla ål. Så har vi fått med oss det også.

Etter lunsjen måtte vi rett og slett tilbake til hotellet og laste av alt vi hadde kjøpt. Blir spennende å se hvor mye bagasje det blir til sammen, og hvor tungt det blir....

På nytt ut på tur med subwayen og denne gangen gikk ferden til den kunstig oppbygde øya Odaiba sørøst i Tokyo havn. Et sted med diverse signalbygg, fornøyelsespark og kjøpesentra. Vi starta i noe som kanskje kan kalles Tokyos svar på  Teknisk Museum. Ble vel i grunn ikke særlig imponert over innholdet her, - det virka som det var mest for barn.

Men, det var artig å se på alle de spesielle bygningene i dette området, og turen fra sentrum ut dit og tilbake på "monorail" gav et flott bilde av denne delen av byen.

Vi avslutta turen ute på Odaiba på et stort kjøpesenter med et "kunstig"  tak - som skifta lys og skyformasjoner i løpet av tida vi var der. Der fant vi en dyreutstyrsbutikk, lignende de vi har funnet tidligere. Denne butikken solgte noe av det utstyret vi har sett i bruk.

Det med hundehold i Japan har i grunn virka veldig forunderlig på oss. Vi har sett mange hundeeiere, særlig med mindre hunder, som går rundt med hunden i barnevogn eller i en slags bæremeis. Veldig mange hunder har vært påkledd, selv om det har vært høye temperaturer. Hva er vitsen med å kle på en puddel genser i 17 pluss, liksom...? Litt sånn "veskehund-syndrom", altså.

Men, siden det var siste kvelden og greier, fant jeg ut at jeg jo måtte se om jeg kunne finne noe å ta med hjem til Petra og Carmen. Og jammen fant jeg hver sin skyggelue til dem. Tenker det skal bli fint på solrike dager!

Vi fant ut at vi dro rett på middag, og ikke via hotellet. Dermed utforska vi et området rundt en av de store stasjonene. Det som er typisk rundt store stasjoner er at det er store kjøpesenter. Og i disse kjøpesenterne er det ofte en etasje eller to som er avsatt til kun restauranter. Så også her. Og jammen dumpa vi borti en restaurant med to stjerner i Michelin-guiden, - Les Rosiers Eguzkilore. Og der var det ingen andre kunder, og altså plass til oss.

Det var jo litt hyggelig med en fjong avslutning på Japan-oppholdet, så da ble det 5-retters middag i kveld, denne siste kvelden. Og dermed litt dyrere enn vi har pleid å spise hver dag. Følte meg rent kongelig der jeg satt; - i litt luksuriøse omgivelser og med en stilig kledd kelner som snakka bra engelsk og forklarte grundig hva vi fikk å spise. Ødela kanskje inntrykket litt at vi så litt "rufsete" ut etter en hel dag på farta, og hadde med oss diverse "pakkenelliker" inn i restauranten. Men, vi ble behandla som kongelige gjester, like fullt.

Jeg har sett litt på dette med hva jeg har bodd, spist og drukket for på denne 30-dagers turen, og forbruket har vært på ca 900 kr dagen. Og da har vi hatt det rent og pent på alle hotell, og spist og drukket godt, uten å spare på noe. Inkludert det japanske railpasset har det gått ca 250 kr dagen på innenlands reising med tog, bane, buss, drosje og båt. Synes slett ikke det er verst, og kan ikke si at Japan er noe voldsomt dyrt ferieland. Det er jo dyrere å feriere i Norge!

Rart å legge seg denne kvelden, og vite at det var siste natt i Japan - på en stund...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar