lørdag 12. april 2014

12.04 Strålende vær i Kanazawa

Vi har hatt varierende temperaturer på denne turen og er nå i en litt kjøligere del av landet. Men, været har vist fra sin beste side med strålende sol, og også ganske så varmt - i sola.

I dag brukte vi tida rundt i de gamle kvartalene for samuraier og geishaer. Det er mange gamle hus fra den tida her i Kanazawa - byen blir gjerne kalt for Little Kyoto. Men, i motsetning til Kyoto er det faktisk en ganske pen by, også det som finnes av moderne bebyggelse.

Med dagskort på bussen kom vi oss rundt. Og det ble også tid til litt shopping, blant annet i et par lakk-butikker. Så, nå har jeg fått med meg i kofferten en fin lakkvase - nok et minne fra turen.

Ellers var vi innom jernbanestasjonen og kjøpte billett til morgendagens togtur til Takayama. Nå er det nemlig slutt på vårt tre uker lange Rail Pass. Vi fant ut at det ikke var verdt å kjøpe pass for en uke til sammenligna med hva det ville koste for enkeltbilletter på de par togstrekningene vi har igjen.

To stopp til igjen på reisa nå, altså, når vi går inn i den siste uka i Japan. Først to netter i Takayama, så de siste fem nettene i Tokyo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar