torsdag 17. april 2014

16.04 Hager, templer og tårn i Tokyo

 Ja, så er vi altså på plass i hovedstaden for noen dager. Her er det merkbart høyere temperatur enn vi har hatt på en stund. Deilig å slippe å bekymre seg for at det skal bli for kaldt.

Vi begynte dagen med en drosjetur til en berømt hage, - Hama-rikyu Gardens. Jammen blomstra sakuraen - selv om det var litt på hell for den lyseste typen. Og ellers blomstra asalea og pioner. Og det var et veldig flott syn å se de grønne områdene mot en bakgrunn av enorme og stillige skyskrapere. En ganske så annerledes skyline enn vi så langt har hatt i de hagene vi har vært i andre steder i Japan.

I hagen rådde fred og ro, selv om vi hørte trafikken som et sus i bakgrunnen. Fuglesang og humlesurr. Og som sagt masse blomster. Dessuten furuer, stenformasjoner og også her en del gamle trær.

Etter en runde i hagen tok vi den såkalte elvebussen nordover på Sumida-elven mot et området av byen som heter Asakusa. Dette er et veldig bra alternativ til å ta T-bane. Fantastisk utsikt fra dekket på båten og utover byen. I grunn er Tokyo en penere by enn mange av de andre byene vi har vært i på denne turen.

Fra båthavna i Asakusa gikk vi i retning av det kjente templet Sensoji. Det eldste i Tokyo og visstnok bygget i Edo-perioden. På lunsj-restauraten var det en serveringsdame av det  uhøflige slaget. Dama nærmest snappa pengene til seg og slang vekslengengene til meg på disken. Dette i veldig stor kontrast til den vanlige og høflige måten å overlevere penger, ting en har handla osv - nemlig med begge hender. Også skal en ta imot med begge hender. Når en oppfører sg uhøflig i et land med SÅ mange superhøflige folk, skiller en seg jo veldig ut...

Etter matpausa tok vi oss en tur til Tokyo Skytree - dette to år gamle enormt høye tårnet. Blant de aller høyeste i verden med sine 634 meter. To høyderedde damer, men vi syntes jo vi måtte opp i dette.. Heisen brukte ca 40 sekunder på å komme opp til 350 meters høyde hvor det var bygget noen etasjer med gulvplass og glassvegger, - og utsikt i alle retninger.

Hadde det vært klart, ville vi kunne sett Fuji, men smog, eller tåke, eller hva det var, gjorde at vi ikke så så veldig langt utover i byen. Ellers føltes det veldig godt å være nede på bakkenivå igjen!

Vi valgte å ta elvebussen tilbake også. Men, så var det å finne hotellet, da... Må innrømme at vi klarte å rote skikkelig, og til slutt ikke skjønte hvor vi var. Dermed ble det drosje den siste biten "hjem".

Kveldens middag ble i nærområdet, vi hadde liksom fått litt nok av "ekspedisjoner" uten å vite hvor vi var. Det var nok ingen matopplevelse som går inn blant de store på denne turen. Verken hva gjaldt interøret eller maten. Men, en kan jo ikke treffe blink hver gang når en skal velge restaurant sånn ca 50-60 ganger i løpet av en måned...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar