lørdag 2. juni 2012

28.05 Trening på dagtid













Siden det var fridag i dag møttes gjengen på dagtid til trening. Det gjorde jo ikke noe at temperaturen holdt seg rundt 20, og ikke rundt 30 som vi har hatt noen dager.

Vi begynte med å bestemme oss for et sted å legge ut en dirigering til slutten av treningen - valgte noen busker oppi bakken i en kabelgate.

Så gikk ferden videre til et lite tjern. Det er så bra med slike myrlendte tjern hvor det ikke er noe fint å bade for folk - da får en gjerne hele stedet for seg selv!

Det ble lagt ut to apporter til hver hund på den andre siden av vannet. De fikk ligge der, mens vi gikk videre.

Vi gikk videre til en walk up øvelse i et særdeles tett terreng. Det gikk en kaster oppe i bakken på høyre side, og etter hvert også en oppi bakken på venstre side. Dermed var det lett for kasterne å få til høye kast. Og her fikk vi bekreftet det Øyvind snakket om første kurskveld. Hundens mulighet til å markere har mye å gjøre med hvor lenge dummyen er i lufta og hvor lett det er å se den mot bakgrunnen.

For - nedslaget var nemlig stort sett umulig å se, der vi kjempa oss fram i tett løvskogkratt, på over 3 meter. Men, du verden så bra hundene var på å markere. Var skikkelig imponert over dem!!

Så var det tilbake til vannet. Første gangen sendte vi uten og andre gangen med forstyrrelse.

Carmen var flink til å gå rett ut, og hadde nok også noe fert i nesa som gjorde at hun svømte i riktig retning. Jeg var spent på hvordan hun ville reagere når det ble kasta en forstyrrelse i vannkanten til høyre for henne før utsending nummer to.

Fint å observere at hun skjønner at et sånt kast er en forstyrrelse, akkurat på samme måte som på land, så hun svømte fint ut på nytt. Liiiit treg med stoppen på andre siden. Det er dette jeg har skrevet om før - at hun MÅ riste seg når hun kommer i land, også blir det mye bevegelse og litt forstyrrelser ift fløytingen min.

På den ene siden av vannet tok vi en dirigeringsøvelse med vilt oppi en bakke. Hundene klarte dette veldig bra på tross av at det var helt uten påvirkning. Litt fotoseanse ble det også, med slik en vakker fasan, og slike gylne, vakre hunder (beklager Carmen!)

Så avslutta vi med dirigeringen vi hadde bestemt oss for først på dagen. Vi la altså ut vilt ”fra baksiden” og gikk i en bue i terrenget på nedsiden av stedet. Carmen ble sendt som hund nummer to, og klarte oppgaven overraskende bra.

Ellers fikk Carmen prøve kløven sin for første gang i dag. Hun var med seg ca 1,5 kg dummyer, så det var ingen tung last, akkurat. Og hun så ut til nærmest ikke å merke at hun hadde noe på ryggen, så det gikk helt fint!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar