lørdag 16. juni 2012

12.06 Jaktcup Post 4 - 17 poeng









Siden vi var litt redd for Tuneflue-invasjon på Stikka, ble cupen flytta til et sauebeite i Fredrikstad i dag.

Oppgaven i Elite var i følge beskrivelsen som følger:

”Det skal kastes enkle markeringer for hundene, lenger ut og i samme linje skal det ligge blinde apporter som hundene skal hente etter at de har hentet markeringene.”

Oppgaven var lagt i høyt gress og med litt kupert terreng, så det var umulig å se hunden når den kom langt nok ut. Dermed ble det strengt tatt ikke noen dirigering, men mer et retningsanvist søk, uten noen mulighet til å gripe inn for å holde hunden i området.

Vi gikk inn to og to på linje. Så fikk den ene hunden en markering og den andre en dirigering ute i det høye gresset. I neste runde byttet en oppgaver.

Da det ble Carmens tur hadde makkerhunden først hentet markeringen og Carmen skulle sendes på dirigering. Det gikk kjempefint å sende henne ut og hun løp uten problem forbi der markeringen hadde vært. Men, så visste jeg jo ikke helt hva hun drev med, annet enn at hun etter forholdsvis kort tid kom tilbake med en dummy.

Så var det Carmens tur til å hente markeringen, noe hun gjorde helt suverent, bortsett fra at grepet var at tråden på dummyen hang over en tann. Men, det skal hun ha, - hun tøysa ikke med den, samme hvor mye den dinglet, - hun bare kom rett hjem og avleverte.

Så ble det altså 17 poeng - 7 på dirigeringen og 10 på markeringen. Veldig bra!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar