torsdag 7. juni 2012

04.06 Endelig launcher!




















Hvis en bare står opp tidlig nok om morgenen, møter en faktisk ingen på joggetur. Og det er i grunn helt greit. Selv om det selvsagt er fint å trene på møtesituasjoner, så må jeg innrømme at det er greit å slippe det akkurat i fm løpeturene våre.

Vel, det knyttet seg stor spenning til kveldens trening - jeg skulle innvie dummy launcheren. Vi hadde fått tilgang til et fint hogstfelt, hvor det altså var åpent nok til å ha god oversikt over blant annet mangel på vilt i området. Vil jo ikke at hundene skal løpe på en rådyrkalv eller lignende, så skogstrening med laucher får vente litt.

Vi begynte med å gå på linje i hogstfeltet og kaste launcher-eggene. Både for at hundene skulle bli litt vant med å apportere disse og for at vi skulle få gått rundt i området, og sjekka terrenget. Det var ganske vanskelig å bevege seg, og en krevende øvelse å gå pent fot over feltet.

Etter denne innledende runden satte vi altså i gang med å skyte med launcheren, bytta på å skyte. På forhånd lurte jeg på hvor jeg skulle ”gjøre av” Carmen når det var min tur til å skyte, men det ordna seg veldig fint. Jeg gav henne bare beskjed om å bli, gikk noen meter unna og skjøt.

Det var altså én som skjøt og tre hunder på linja til en hver tid. I all hovedsak synes jeg det var imponerende hvor bra hundene markerte i det vanskelige terrenget. Det er ikke tvil om at det hjelper at apporten er leeeeeenge i lufta!

Synes Carmen var kjempeflink til å markere. Artig å se hvordan hun forserte kvithauger og nivåforskjeller i terrenget og likevel endte opp i det området der nedslaget hadde vært.
Utfordringen var ro rundt foten. Men, kunne observere at hun roa seg utover i treninga, og ble mindre og mindre het. Det er helt klart noe med at hundene trenger å venne seg til denne type trening. På slutten la hun seg ned og tok det helt med ro når det var min tur til å skyte. Hun hadde tydeligvis funnet ut at hvis jeg skjøt ble hun i hvert fall ikke sendt på noen apportering!

Takk for lånet av fint terreng til grunneieren, og takk til hyggelige treningskompiser for nok en flott mandagstrening!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar