lørdag 16. juni 2012

13.06 Mandagsbanden på en onsdag





Nok en herlig sommerkveld med gjengen! Takket være noe fotballgreier var det jo nærmest tomt for folk, til tross for at vi var temmelig nærme bebyggelsen!

Vi begynte med markeringer og dirigeringer på en fotball-løkke som var blitt til en eng med meterhøyt gress. Det ble kasta tennisballer med ballkaster, og også dummier. En skikkelig trening på det å handle hund. Tenke strategi ift ikke å sende for nærme apporter de ikke skulle hente. Fulgte altså opp Øyvinds formaninger om å trene i terreng uten å ha 100% oversikt over hunden.

Jeg fikk prøvd ut dette med nærsøk i en praktisk situasjon - og tenk da gikk det ikke fullt så bra som på mandag. Hvorfor? Jo, fordi avstanden mellom meg og hunden var mye større. Det løste jeg med å gå fram til henne og sette henne med ryggen mot apporten, for så å gå på kort avstand til henne og kommandere. Og da skjønte hun kommandoen.

Vi forsatte med å gå langs den lange myra og sende tilbake på en lang fremmadsending. Carmen fant riktignok dummyen, men det ble vel så mye fritt søk som dirigering. Jeg hadde faktisk ikke helt oversikten over hva hun drev med, siden jeg klarte det kunststykke å sette meg fast i myra, - godt nedi med begge bena. Måtte jobbe skikkelig for å komme meg løs, - først det ene benet - MED støvel, og så det andre. Og når jeg hadde kommet meg opp stod hunden min der med dummyen.

Videre innover langs myra og til en ny fremmadsending. Denne gangen gikk det mye bedre. Carmen var suverent flink - spurta rett utover, holdt seg på linje og stoppa, for så å bli borte i veigrøfta - og kom hjem med apporten.

Helt til slutt trente vi feltsøk på andre siden av et lite vann, helt uten påvirkning. Det gikk veldig fint å sende hundene over vannet. Vi hadde først en liten prat om hva slags kommandoer som er greit å bruke på en sånn øvelse. Endte med at vi sendte ut som på dirigering, stoppa dem på andre siden av vannet og kommanderte søk. Jeg brukte ”over” når jeg sendte Carmen. Er jo i startfasen med en sånn kommando, men hun oppfatta i hvert fall hva hun skulle gjøre. Alle tre hundene henta tre apporter hver - som var gjemt skikkelig godt.

Vi fikk også trent på møtesituasjoner. Sendte altså den ene hunden ut i vannet når den andre var på vei hjem. Veldig fornøyd med hvordan Carmen taklet dette! Jeg tøyde grensene, sånn at siste gangen sendte jeg henne like etter at en annen hund hadde hoppa uti vannet på den andre siden. Akkurat DET syntes Carmen ble såpass skummelt at hun måtte ta et kjempesprett i været. Men, på ny utsending gikk hun fint uti. Veldig bra at jeg fikk fortalt henne at hun måtte gjøre som hun fikk beskjed om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar