lørdag 16. juni 2012

14.06 Førsteslåtten



Litt vemodig at de har tatt førsteslåtten av gresset rundt om kring - gir et lite hint om kommende høst, liksom. Samtidig må jeg jo bare si at det knapt finnes noe som lukter så godt som nyslått gress.

Jeg har en fin eng i nærheten, og jeg ville selvsagt aldri drømme om å gå uti den når gresset står høyt, men når den var nyslått tok jeg altså sjansen. Begynte med å gå fot helt i kanten av enga, og slippe diskret ned en liten dummy bak meg. Etter et godt stykke snudde jeg, kasta en forstyrrelse og sendte henne på dirigering.

Etter en dobbeltmarkering fra enga og inn i buskas, fortsatte jeg inn i skogen, hvor jeg la ut et lite felt til Carmen. Små, og kamuflasjefarga dummyer som jeg gjemte, men antagelig kunne jeg gjemt dem enda bedre. Jeg stod på linja og prøvde å sende henne ut i litt sakte tempo, men var ikke helt fornøyd med søksmønsteret hennes. Det gikk veldig fort gjennom lyngen.

Hun måtte riktignok sette ned farta når hun fikk vitring, for å klare å lokalisere dummyene, men synes hun sprang veldig mye innimellom.

På slutten av treningen introduserte jeg en øvelse som gikk på at hun skulle skille på kommandoene ”gå” og ”over”. Dette ved at jeg trente ved en trestemme som lå på tvers av stien. Så droppa jeg en dummy diskret på andre siden av stammen, men jeg på den siden nærmest Carmen lagde stor ståhei når jeg kasta dummyen. Videre sendte jeg henne ut med et ”over”, og prøvde altså å få henne til å forstå at det betydde at hun skulle hoppe over trestammen.

Tilsvarende prøvde jeg å få henne til å koble at ”gå” betydde at hun skulle løpe ut, men ikke hoppe over stammen. Vet ikke helt hvor mye hun skjønte, men synes jo at hun stort sett gjorde det riktig, sånn jeg ønska det.

En liten økt med finsøk bakover rakk vi også, før vi begav oss på hjemveien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar