torsdag 28. juni 2012

25.06 Hovedtema VANN





Gjengen møttes i Lier i dag - og hovedtema var vann. Vi kjørte fremmadsending ut til en øy på ett sted ved vannet, og over og inn på land på et annet sted på vannet. Tror vi erfarte alle sammen at lydigheten på den andre siden kan bli bedre.

Derfor tok vi et skritt ”tilbake” og drilla litt stoppsignal på land. Jeg fikk testa ut dette med å korrigere riktig. Har jo nemlig fått noen tilbakemeldinger på at en bør snakke til hunden hele veien på vei ut, for at den skal skjønne akkurat HVA vi reagerer på.

Carmen ble utfordra ved at det ble kasta en dobbeltmarkering. Jeg sendte på den ene, og når jeg skulle sende på den andre, stoppa jeg henne halvveis. Så var jeg jo IKKE fornøyd med stoppen hennes og satte dermed i gang med forsøk ”kjefte på veien ut”. ”Neimen, fy og fy, hva ER det du holder på med, du ulydige hund, jeg sa jo du skulle stoppe med én gang, huff og huff osv osv”. Jeg ”marsjerte” altså ut mot henne mens jeg kjefta på henne.

Vel framme var hun temmelig lav, ja. Så var det å sette henne ned, kalle hjem og prøve på nytt. Jeg så tydelig effekt resten av økten på dette med stopplydighet. MEN, - det blir selvsagt likevel annerledes på andre siden av et vann. De VET jo vi ikke får kommet oss dit. Men, kanskje er det sånn at en må ha marginer. Altså at en må trene seg fram til en så bra lydighet på land, at vi har litt å gå på om de skulle drøye et sekund for lenge med å stoppe på andre siden av vannet.

Nok en økt på vann ble det, ved at vi skulle sende hunden over en øy, videre over vannet og helt inne ved land lå dummyene. Dette med å få hunden over øya og videre ut i vannet var helt klart mye vanskeligere enn bare å sende ut til en øy, eller bare over vann. Ble jo flere terrengskifter. Så, jeg strevde litt. Carmen ville helst ”suse” fram og tilbake på den lille øya, og var litt uvillig til å gå videre ut i vannet. Men, jeg tror at når jeg bare får enda bedre på plass denne kommandoen ”over”, så vil en sånn oppgave bli lettere.

Til slutt hadde vi en økt med vilt ute på den samme øya vi nettopp skulle ha hundene over. Kasta ut et vilt i hver ende, sendte hunden rett ut, stopp og til høyre eller venstre. Carmen hadde som vanlig helt fin vilthåndtering. Ja, jeg må jo bare spekulere hva som skjedde i helgen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar