lørdag 9. juni 2012

09.06 NLM-laget i hardtrening












Det nederste bildet er tatt av Ann Kristin.
Tenk nå er det bare tre uker til NLM. Selv om vi begynte treningen for nesten to måneder siden, er det først nå vi har kommet ordentlig i gang, siden ett av lagmedlemmene har vært sykemeldt pga hoggormbitt.

Temaene for dagen var stopp kombinert med sidedirigering og søk.

Vi begynte med å legge ut to områder som hundene ikke så - ett på høyre og ett på venstre side ift den retningen vi skulle sende hunden i. Så stod det en kaster lengst ut. Hunden fikk først hente en markering ute ved kasteren. Så sendte vi på nytt, stoppet hunden, og sendte enten til høyre eller til venstre.

Alle hundene var flinke til å stoppe. Men, de hadde litt varierende sidedirrigeringer. Carmen klarte seg stort sett bra, men i starten hadde hun et ønske om å fortsette videre ut, så jeg måtte være streng og sende henne bestemt til siden.

I motsetning til de smartere Flattene ”knekte” hun ikke øvelsen. Så hun løp i full fart rett fram hver gang, uten å lure på om jeg skulle stoppe henne underveis.

Til slutt tok vi altså et feltsøk, hvor alle de tre hundene fikk prøve seg på å søke samtidig.

På søksposten på NLM vet vi jo at det gjelder å få inn flest mulig på en gitt makstid - dermed må alle søke samtidig, uten å bli forstyrra av hverandre, og uten å gå etter den samme apporten. Viktig, altså, at laget trener på å få dette ”fellessøket” til å fungere bra!

Etter treningen tok faktisk Carmen og jeg en joggetur i nærområdet, når vi likevel hadde lett tilgang til en fin grusvei.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar