torsdag 29. mars 2012

28.03 Jaktlydighet i skogen


Etter vinterens vellykkede jaktlydighetstreninger ønska vi å overføre treningsformen til skogen. Dessuten har vi jo plutselig fått en time ekstra med dagslys på kvelden etter helgens stilling av klokka.

Mange av hundene våre får jo fort høye forventninger i skogen - og assosierer skog med det å få lov å apportere. Dessuten er det selvsagt veldig mye vanskeligere å gå ordentlig fot i ulendt terreng enn på en grusplass.

Vi var seks ekvipasjer som begav oss ut i skogen. Og treningen begynte jo på parkeringsplassen og med øvelsen ”forflytning ut i skogen og gå pent fot”.

Vi gikk på linje, vi gikk på rad og vi gikk sikksakk mellom de andre ekvipasjene. Vi stilte opp i en ring, hundene fikk sitte og bli mens vi gikk inn i midten, og bare rusla rundt omkring.

Dummier ble kasta inn i sirkelen, over hodet på oss og bak hunden, og like foran hundene. Og de fikk altså ikke hente noe.

Vi stilte oss bak hunden, bytta plass med en annen fører, og gikk fot mellom hundene som satt der og førerne som stod lenger bak.

Så trente vi sitt og bli på linje, gikk fra, mens vi gjorde diverse armbevegelser, og stilte oss opp, fortsatt med mye bevegelse av armene.

Og helt til slutt ble det fyrt av en del skudd, uten noen kast.

Carmen var tyst, stadig. Gikk for det meste fint fot, bortsett fra da vi skulle gå ”spissortgang” bak hundene som satt i en sirkel. Dette syntes hun ble litt skummelt, og sakka da litt akterut.

Vi var alle enige om at vi hadde hatt en fin trening, og at sånn type trening trenger vi!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar