søndag 11. mars 2012

11.03 En fin dag i skogen









Heldig er jeg som har treningskompiser like i nærheten. Det er altså ikke alltid det er nødvendig å kjøre to timer med bil for å få til en fellestrening.

I dag var temaene nærsøk i kvisthaug og fremmadsending på kubeite. Vi la opp treningen etter nivået på hundene. Først fikk unghunden prøve seg etter å ha fått observere at vi gjemte smådummyer i kvisthaugen. Vi sørga for at hunden ble plassert på riktig side av kvisthaugen ift vind. Hun var kjempeflink til å søke, og viste stor utholdenhet og intensitet.

Så prøvde vi å sette henne på feil side av kvisthaugen og fikk se at det ble betraktelig vanskeligere. Det tar jo litt tid for disse hundene å få den nødvendige erfaringen for å lære seg å utnytte vinden.

Neste ut var 2-åringen. Hun skjønte fort oppgaven og lette på en litt mer forsiktig måte en labradorunghunden hadde gjort.

Så var det Carmen til slutt. Hun hadde ikke sett at det ble lagt ut, og vi begynte med en markering i hogstfeltet på baksiden av kvisthaugen. Jeg så på henne at hun tok ferten av at det lå noe i kvisthaugen på vei ut etter markeringen. Så, da jeg sendte henne ut på nytt og stoppet henne var hun i grunn innstilt på å stoppe, så det ble ikke samme stopptreningen som jeg hadde håpet på. På den annen side var det vanskelig for henne å være fullt oppmerksom på meg, selv om hun stoppa, - det lukte jo så innmari godt fra kvisthaugen!

Carmen fikk enda en markering, med påfølgende nærsøk, og videre en dobbeltmarkering, og mer nærsøk. Ellers fikk vi trent på å gå fot i det ulendte hogstfeltet.

Videre fortsatte vi med markeringstrening på kubeinet over terrengskifte med noen store steiner. Vanskelig å komme seg over, og stakkars unghunden tok en skikkelig salto på vei ut. Heldigvis så det ikke ut til at hun kom fysisk til skade. Vi skifta litt på område, så det ble litt mindre steiner. Da det ble Carmens tur var det tydelig at hun satte ned farta ved steinene og tok seg litt forsiktig over.

Helt til slutt sendte jeg Carmen på et par fremmadsendinger hun ikke hadde sett, ved samme treet som jeg brukte for noen dager siden. Hun løp litt skjevt ut første gangen, så da kalte jeg henne hjem. Neste forsøk gikk bedre.

Så ble det en spasertur i den deilige vårdagen, - sol og 10 varmegrader.

Carmen var så sliten da vi kom hjem, så hun la seg ned i gangen midt i ”vaske-pote-prosessen”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar