torsdag 29. mars 2012

27.03 Nye regler på gang



Etter en liten sykkeltur med Carmen bar det av gårde på møte i jaktkomiteen. Vi hadde fått tilsendt to høringer i fm endring i regelverket.

Det er planer om å gjeninnføre vilt i BK. Noe som kan få både positive og negative konsekvenser, og meningene om dette er nok delte. Grunnen til at de gikk over til dummier for tre år siden var blant annet for å øke rekrutteringen.

Det her vært en gledelig oppgagng i antall startende ekvipasjer de siste årene. Etter å ha ligget på litt over 700 i 2008 til 2010, var det i 2011 hele 959 startende fordelt på over totalt 91 prøver.


Rekrutteringen har altså økt de siste årene. Men, statistikk er ikke så enkelt. Hvordan kan vi vite hvor mye av den økte rekrutteringen de siste årene som skyldes fravær av vilt i BK selv om det sammenfaller i tid...? Oppstart av jaktcup i de forskjellige avdelingene skjedde også på samme tid. Og dette har også helt klart økt rekrutteringen.

Den andre høringen dreier seg om forslag til et regelverk hvor WT blir en offisiell prøveform, stambokberettiget, og noe som gir mulighet for kongepokal på NM.

Det kan jo tenkes at gjeninnføring av vilt i BK vil dempe rekrutteringen, mens innføring av offisiell WT vil øke rekrutteringen.

Jeg har landa på at jeg er FOR vilt i BK. Synes det er såpass mye vanskeligere i AK at det blir et altfor stort sprang med vilt i tillegg.

Så kan en jo lure på hvordan prøvedeltagelsen vil bli. ”Proppen” vil kunne bli BK, istedenfor AK, slik det er i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar