torsdag 15. mars 2012

13.03 Storbytrening


Skogshunden Carmen fikk seg en tur til hovedstaden på trening i kveld. Du verden, som hun trengte det. Hun som er så tøff i skogen, ble betraktelig lavere i betongverdenen ved Ullevål stadion.

Vi begynte med å gå fot i ”gågata” med butikker. Der tok jeg ikke sjansen på å ha henne løs, hun hadde mer enn nok med å gå fot i bånd, innimellom folk og hunder. Vi tok deretter en liten økt på gressplenen med fremmadsending til dummy på krakk etter å ha kasta forstyrrelse. De fikk også sitte og bli på linje og bli sendt bakover.

Så la vi igjen dummyer i et blomsterbed nedenfor en gangvei, gikk videre opp gangveien, og la igjen et nytt område med dummyer i den ene enden av den store plassen.

Videre gikk vi til et område med en lang trapp ned på den ene siden, og en lang gangvei ned på den andre siden. Vi begynte med å kaste markeringer nedover trappa og sende hundene med stadig større avstand. Detter la vi ut dummyer et stykke ned i trappa på den ene siden og et stykke nedover gangveien på den andre siden. Øvelsen ble så å stå på hvert vårt sted og sende hunden over til den andre siden.

Fremmadsending oppover trapp, bortover betongdekke og nedover gangsti på andre siden, mellom de to treningskompisene syntes pyse-Carmen var skummelt! Selv om det altså var hunder hun kjenner godt. Hun ville helst stoppe på toppen av trappa og heller løpe til høyre bort til der vi hadde lagt ut et tidligere område. Det måtte litt ”overtalelse” til for å få henne til å fortsette rett fram.

Etter at de hadde henta fra et av områdene vi la ut helt i begynnelsen, la vi igjen dummyer på den ene siden av plassen og gikk walk-up over til den andre siden, mens vi kasta mange dummyer. Over på den andre siden, ble øvelsen å sende hunden til én bestemt av de dummyene som lå spredt utover.

Så sendte vi nedover gangstien til blomsterbedet med dummyer. Det stod en bil parkert ved blomsterbedet og en mann stod på utsiden av bilen. Han så noe overraska ut over at den ene retrieveren etter den andre kom stormende forbi ham og ut i blomsterbedet. Heldigvis ble ikke Carmen satt ut av en fremmed like ved området, men henta greit dummyen og kom hjem.

Helt til slutt trente vi litt inne i ”gågate-området”. Butikkene hadde akkurat stengt, så vi brukte benker, søppelkasser og trappeoppganger og la ut apporter. Blant annet sendte vi hundene over benker (rene agility-treninga!).

En skikkelig annerledes apporteringstrening, dette, i et helt nytt miljø. Virkelig en bra miljøtrening for frøkna!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar