torsdag 29. mars 2012

26.03 Snart farvel til jordene?





Ja, det må jo ta slutt en gang. Samtidig er det et sikkert vårtegn. Og det finnes jo andre steder å trene enn på jordene. Pløyinga er i gang på Ås....

Etter dagens sykkeltur med Carmen, møtte jeg en treningskompis med unghund på det som fortsatt er upløyd jorde.

Første post på programmet var å gå fot med hundene over jordet. Det kan være vanskelig nok for en ung hund. For Carmen er det suveren trening å gå fot ved siden av en annen ekvipasje, og ta all den tid som trengs for at foten skal være bra.

Vi gikk litt på linje og kasta tennisballer hundene ikke fikk hente. Unghunden glemte IKKE de tennisballene. Så etterpå, med kobbelet av fór hun av gårde og skulle utrede der de hadde landa. Masse jaktlyst og nysgjerrighet, altså.

Jeg fikk treningskompisen til å gå å legge ut en dummy i en kvisthaug mens Carmen og jeg var rundt en sving. Så gikk vi til en åpening i skogen og jeg kasta jeg noen dummyer og la ut nye når unghunden var på vei hjem. Det gikk helt suverent!

Carmen og jeg gikk rundt et hjørne mens treningskompisen la ut en dummy litt til venstre for der unghunden hadde henta sine. Jeg sendte Carmen ut, stopp og søk til venstre - noe hun klarte med glans. Suveren stopp!

Videre gikk vi til kvisthaugen, jeg sendte Carmen, stopp og søk. Også dette gikk veldig bra. Med unntak av at hun ville snuse litt på bakken og reiste seg fra sitten.

Neste post var nærsøk. Treningskompisen gjemte fem smådummyer i en ny kvisthaug uten at Carmen så det. Ny utsending med stopp og søk. Tydelig at det er veldig moro å søke i kvist.

Unghunden ble satt like ved haugen og søkte fram to dummyer. Artig å se så ivring som hun er!!

Carmen ble sendt ut, stopp og søk på de to siste. Også hun var kjempeivrig. Den siste lå skikkelig vanskelig til. Jeg kunne se at hun hadde ferten av den, og hun jobba beinhardt. Ville IKKE gi seg. Veldig bra!

På slutten tok vi en økt med vilt, - due og and. Unghunden fikk noen markeringer. Det var lenge siden hun hadde apportert vilt, så hun var litt nølende i begynnelsen, men kom seg raskt. Til slutt hadde hun en flott apportering av anda, med helt perfekt grep, så da ble det den siste!

Carmen fikk en dobbeltmarkering med vilt, og jeg sendte henne på den først kasta. Du verden for en fart hun hadde både ut og hjem. Og det gikk veldig fint å sende henne på den jeg valgte.

Interessant når vi slapp de to frøknene løs til litt ”hopp og lek” på jordet. Det første de gjorde begge to var å rase ut i området der de hadde apportert vilt. Søkte og utreda. Og først når de var fornøyd med at det IKKE var noe igjen der ute, ja da hadde de tid til å leke med hverandre.

Leken var litt voldsom i begynnelsen, men roa seg etter hvert.

Alt i alt en kjempefin treningsøkt. Veldig fornøyd med alt Carmen presterte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar