lørdag 24. mars 2012

21.03 Kveldstrening


Siden det er lyst nok til kl 19 og vel så det, fant vi ut at vi skulle ha en ordentlig jakttrening på jordet på en hverdag; - med vekt på walk up og vilt.

Etter litt innledende trening med markeringer i et kratt, delte vi oss i to team og var medhjelpere for hverandre.

Carmens humør var helt annerledes enn på søndag. Nå var hun mye mer ”på” og et og annet klynk kom det også. Hun som var SÅ stille på søndag??

Gjennom treningen var jeg opptatt av å tenke på de tingene vi fokuserte på og trente på på søndagen. Men, merka med meg selv at jeg nok blir litt stressa hvis hun er litt stressa. Og da blir det vanskeligere å være konsentrert og konsekvent. Det er lettere når en trener helt alene.

På walk-upen fikk hundene først hente hvert sitt vilt. Så fikk den ene hente en dobbeltmarkering og den andre ble sendt på en dirigering. Dirigeringen var lagt ut i nærheten av krattet der markeringene hadde gått tidligere, men på andre siden av noen halmballer. Ingen overraskelse at hundene ble trukket mot markeringsområdet.


For Carmen ble sidedirigeringen vanskelig. Selv om jeg sa ”høyre” var det jo til venstre krattet lå. Ikke annet å gjøre enn å løpe ut til hunden og prate litt alvor med henne.

Det er klart at vilt frister mer enn dummier! Det som var bra var at hun hadde veldig bra vilthåndtering.

Markeringene klarte hun helt fint. Og på den siste dirigeringen gikk vi litt nærmere og da funka det bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar