onsdag 7. mars 2012

07.03 Fra én sinnsstemning til en annen


Det er ikke alltid lett på forhånd å vite hva slags sinnsstemning Carmen har. Mens hun på søndag var lav og litt forskrekka over en ung, ukjent hannhund på trening, var hun i dag i overkant høy, leken, lett i rumpa, tendens til lyd og hoppende glad på trening sammen med yndlingshunden Victor.

På søndag var tempoet lavt og nølende, i dag hadde hun eksplosiv fart både på vei ut og på vei inn.

Siden været var tilbake på vinter i dag, med sidelengs snøvær og varsel om vanskelige kjøreforhold, droppa jeg kjøreturen på 12 mil til/fra Stikkaåsen. Isteden fikk Carmen og jeg besøk av en treningskompis med labradorhann, og vi begynte altså med trening på jordet i drittværet.

Vi begynte med å kaste ut noen tennisballer med ballkaster i et område. Carmen overraska stort med både å ha tendens til knalling og dessuten unnslippe noen klynk. Hun som har vært knepp tyst i månedsvis. Hm. Jeg vet jo fra før at hun blir veldig på av tennisballer. Og dessuten følte hun seg tydeligvis veldig trygg på makkerhunden, og opplevde nok et konkurranseelement.

Så var det å gå fot til et nytt område og legge igjen noen smådummyer.

Deretter fortsatte vi til skogkanten og bytta på å kaste for hverandre i hogstfeltet på andre siden av en trerekke. Hunden som skulle jobbe stod altså ute på jordet og fikk dobbeltmarkeringer i hogstfeltet, noen til hver side og noen på linje.

Carmen markerte faktisk veldig bra. Og på dobbeltmarkeringen som gikk til sidene fikk vi trent på at jeg bestemte hvilken av dem hun skulle hente først.

Litt dirigeringsarbeid ble det, altså. Hun hadde mange fine stopper.

Så ble det fremmadsendinger på de små dummyene og på tennisballene.

Det var godt for både tobente og firbente å komme i hus til mat og fyr i ovnen etter et par sure timer på jordet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar