torsdag 29. mars 2012

25.03 Terasse og hund




Både gårsdagen og dagen i dag kan kort oppsummeres i ”terrasse og hund”. Jeg gikk altså i gang i går med ”prosjekt terrasse”. Først skrubbe med terrasserens, så la det tørke og deretter behandle med terrassebeis. Gjelder jo å benytte seg av finværet, siden det visstnok er meldt nedbør i påska.

Hva gjør en da, når det er meldt DET knallværet, terrassen bør behandles, og en har mest lyst til å trene hund…? Svaret er selvsagt å stå opp tidlig. Veldig tidlig.

Både i går og i dag starta jeg med en sykkeltur før frokost med Carmen, - i dag ble det en mil. Så fikk hun sove mens jeg konsentrerte meg om terrassen.

Etter sykkel og terrassevask ble det en jakttreningsøkt på jordet i dag.

Det var faktisk så varmt at det fort ble åpenbart at jeg hadde ALTFOR mye klær på meg. Faktisk var det jo flere av naboene som lå lettkledde til ”grilling” i solsengene sine i dag. Og Carmen? Ja, hun syntes det ble varmt ute på jordet. Så varmt at hun etter treninga, mens vi gikk fot på vei tilbake, kasta et desperat blikk på bekken. Og da hun fikk gå fri spratt hun rett uti bekken og vassa lykkelig rundt.

Treningen i dag bestod i fremmadsendinger. Først trente vi med dummyer. Jeg prøvde å bevege meg rundt langs bekken og skogkanten og legge ut diskret på et par steder uten at hun skulle legge merke til det. Ideelt sett burde jeg selvsagt tatt en tur alene først, lagt ut og så henta henne…. Men det blir jo litt mer tidkrevende.

Vel, hun fikk sitte og bli, og jeg bevega meg over jordet og opp i hogstfeltet. La igjen en dummy i grøftekanten i grensa mellom jordet og hogstfeltet. Og fortsatt lenger ut i hogstfeltet og kasta ut en dummy.

Så var det tilbake til Carmen og sendte henne på de jeg hadde lagt ut først, - altså ikke mot den kasta (slik hun sikkert forventa). Til slutt sendte jeg mot den jeg hadde kasta, stoppa henne og ba henne nærsøke. Det gikk greit. Verre var det med markeringen jeg hadde kasta ut i hogstfeltet.

Akkurat dette scenarioet ligna veldig på det som skjedde i går. Det er vel noe med minnet. Det hadde jo tross alt gått litt tid (og tre apporter) siden jeg kasta markeringen. Kanskje litt optimistisk at hun skulle løse den oppgaven selv, uten hjelp.

I andre runde gjentok jeg fremgangsmåten, men denne gangen med vilt. Hun fikk hente en and og en due.

Etter jakttreninga ble det altså en ny runde med terrasse. Og så var det bare å slappe av resten av kvelden. Uvant for en kontorrotte som meg med SÅ mye fysisk aktivitet på en dag. Verker i alt som er av musker etter noen timer med skrubbekost og hardt arbeid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar