søndag 11. mars 2012

09.03 Kvisthaug




Gårsdagens treningstype gav mersmak, men jeg skiftet område. Hadde lyst til å sjekke ut et storfebeite som store deler av året er utilgjengelig. Om våren og sommeren fordi det altså er dyr på beite, og om vinteren fordi det som regel er for mye snø.

Underlaget var krevende å bevege seg i. Nedtråkka eng med tele, snøslaps, litt is, og litt gjørme.

Jeg begynte med å legge ut noen dummyer ved et stort tre, - de fikk ligge til slutten av treninga.

Så gikk vi opp i et hogstfelt med noen fine kvisthauger. Jeg gjemte noen smådummyer godt ned i kvisthaugen. Så var det å sende Carmen til kvisthaugen og stoppe henne. Hun var kjempeflink til å stoppe OG sette seg midt oppi kvistene. Så fikk hun se at jeg kasta en forstyrrelse ikke så langt fra kvisthaugen før jeg blåste nærsøk. Hun var så flink! Kun én gang vurderte hun om hun heller skulle løpe etter forstyrrelsen, og da holdt det med et forsiktig ”nei” og ny nærsøkskommando.


Det var tydelig at hun syntes det var kult å søke i kvisten, og hun gav seg ikke selv om det var vanskelig for henne å komme til. Omtrent hele hunden forsvant inn i kvisthaugen, og hun prøvde seg fra forskjellige kanter helt til hun fant dummyen.

Så avslutta jeg med utsendinger på ca 100 meter til det store treet. Der var hun også superflink til å stoppe på signal. Prinsessen KAN, det er helt klart!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar