onsdag 7. mars 2012

04.03 Fellestrening - ikke på myr






Planen i dag var i utgangspunktet å trene på en fin myr. Men, en liten rekognosering gjorde det klart at dette kunne vi ikke gjennomføre. Det var nemlig masse is der ute, og vi var redde for at hundene skulle skade seg på isen. Dermed ble treningen flytta til jordet isteden.

Nok en gang fikk jeg se at det er nødvendig for Carmen å trene med ukjente hunder. Hun syntes en ung Flat-hann var skikkelig skummel.

Vi begynte med noen fremmadsendinger. Jeg tilpassa avstanden og gjorde det litt kortere enn de andre, som hadde elitehunder. Carmen fikk hente en miniatyr tennisball, noe som alltid får henne i topp humør - hun bare elsker tennisballer.

Mot slutten av treningen trente vi markeringer over et terrengsikfte med bekk/skogsstripe. Det var litt vanskelig å se nedslaget og flere av de andre hundene trakk bortover mot venstre. Etterpå viste det seg at det var bundet fast rester av et grisekadaver i et tre i skogkanten på venstre side. Ikke rart de ville den veien.

Carmen kjente nok også lukta av kadaveret, og muligens var det også noen ”rester” ute på jordet. I alle fall satte hun nesa i bakken, og hadde lyst til å snuse på/spise et eller annet. Da kom ”sinte-Sarita” og bassrøsten fram. Skal hilse og si hun skjønte alvoret. Stoppa og satt som et tent lys før hun gikk i den retningen jeg gav henne og kom hjem med dummyen.

Carmen fikk slappe av i bilen på ettermiddagen mens jeg var med på familieselskap. Hun var ganske så sliten og trøtt etter helgens alle opplevelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar