onsdag 28. mars 2012

24.03 Fantastisk lørdag i mars















Som vanlig møttes gjengen til trening; - fem ekvipasjer var vi i dag.

Vi begynte med litt (nødvendig!) oppvarming, som gikk ut på å bryte forventninger. Det trengs med disse hete hundene våre. Vi gikk på linje og kasta tennisballer vi selv skulle hente.

Hundene fikk også sitte og bli, mens vi kasta dummier bak dem.

Siden de fleste av oss erfarte noe problemer med en fremmadsending på lørdag gjentok vi øvelsen. Først markeringer i buskaset. Så skulle vi sende dem litt til høyre på en skjult ved halmballene. Og dette var vanskelig også i dag,

Selv om Carmen stoppa på signal, var det vanskelig å få henne til å ”skifte mening” om hvor hun skulle. Tydelig at et sånt buskas drar veldig. Antar at det hadde vært lettere å kasta de første markeringene på jordet, for så å sende dem på en skjult i buskaset.

Vel, bare å stikke fingeren i jorda og innse at dette ble for vanskelig. Og hva gjør kan da? Korter inn på avstanden. Nå skal det jo sies at de da allerede hadde vært ved halmballene, og sånn sett ble det enklere på andre forsøket. Men, til en annen gang må vi ta med oss å gjøre slike øvelser litt mer gradvis hva gjelder avstander.

Så trente vi markeringer på linje. Kasteren klarte å plumpe skikkelig i myr-snø-vannområdet vi hadde sett oss ut. Men, den som gir seg har tapt, og takket være at hun ikke bor så langt unna, var det bare en tur hjem og skifte, så var hun tilbake på trening igjen.

Dobbeltmarkering på linje trente vi i et hogstfelt. Den første ble kasta like bak en trestamme på tvers av en sti, den andre lenger ut, akkurat utenfor hogstfeltet, ute på jordet.

Jeg sendte Carmen med ”lav hånd”, prøvde altså å kommunisere at hun skulle hente den nærmeste først. Og det er jeg sikker på at hun forstod, hun løp utover med lav nese. Men, det var nok litt vanskelig å få ferten av den første dummyen, så jeg hjalp henne med et stoppsignal.

Den neste var vanskeligere. Hun løp fram og tilbake der ute, men var ikke riktig langt nok ute.

Helt til slutt trente i feltsøk med to og tre hunder på linja. Feltet vi la ut var nok ganske vanskelig. Det var dypt, og vi gjemte viltet godt. Erfarte at det er lurt å legge ut et ”ekstra-felt” om er litt enklere, slik at en har et alternativt sted å la hunden lete hvis de jobber godt, men uten å få funn i det vanskelige feltet.

Da det ble Carmens tur nøyde jeg meg med at hun fikk hente to.

Nok en kjempefin dag med en kjempefin gjeng!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar