søndag 11. mars 2012

10.03 Jaktcup avdeling Oslo
















I dag ble det en ”gjesteopptreden” på jaktcup i avdeling Oslo. Mesteparten av cupdagene kolliderer med arrangement i avdeling Østfold, men heldigvis er det et par dager jeg får med meg.

Det var meldt knallvær, men faktisk fikk vi alt fra sol, til regn og hagl i løpet av dagen.

Carmen og jeg stilte i Multeklassen sammen med treningskompisene våre. Posten var skikkelig artig lagt opp, med både dommeren og dommerens hund som forstyrrelse. Tema var hovedsakelig passivitet , bli og fot. Vi begynte med å gå på linje, og så gå sikk-sakk mellom de andre ekvipasjene på linja.

Deretter skulle hundene bli og vi stod litt på avstand. Så gikk dommeren sikk-sakk mellom hundene. Etterpå kalte vi inn hundene en og en.

Carmen klarte seg greit på å gå fot, og satt som en støtte på avstand.

Så ble forstyrrelseshunden sendt på markeringer mens vi stod på linja, både rett foran oss og gjennom linja. Carmen klarte også dette veldig bra. Dette selv om nabohunden knalla.

Siste øvelse var at det ble kasta fire markeringer og vi fikk beskjed om hvilken vi skulle hente. Her hadde jeg litt flaks, og fikk den siste dummyen. Sendte ut Carmen og hun ble først litt opphengt i dødvitringen til den dummyen som hadde ligget like ved den hun skulle hente. Og litt treg var hun til å ta kontakt på mitt stoppsignal, men så hørte hun og gikk fint til venstre.

17 poeng fikk vi, og jeg var strålende fornøyd både med prinsessen og meg selv.

Etter cupen tok lørdagsbanden en treningsøkt. Vi begynte med å legge ut pelsdummyer i et lite skogholt og fortsatte slik at vi kom helt på motsatt side av skogholtet og med en nedsnødd myr mellom oss og området. Så var oppgaven å sende hundene derfra.

Det vi observerte var at hunden som løp først liksom lagde et spor de andre gjerne ville følge, - selv om det ikke var en rett linje. Tror nok det rett og slett var såpass tungt å løpe i snøen at de gjerne gikk i sporet for at det skulle bli litt enklere å komme seg fram.

Turen gikk videre til en liten økt med feltsøk på vilt inne i skogen. Vi hadde med oss blisshøne, and, et par duer og et par kaniner. Vi kjørte to og to hunden om gangen, og til dels samtidig på søket. Må forberede oss for Danmarks-turen. På de danske B-prøvene blir jo hunder sendt samtidig på søket.

Carmen klarte seg bra på søket helt til hun skulle hente den siste dua, - da bet hun litt vel hardt i fuglen i fm avleveringen. Jeg har sett dette en sjelden gang tidligere, og da har det alltid vært på små fugler og akkurat når hun skal avlevere. Dessuten har det gjerne vært etter en lang viltpause, og hun har aldri gjort noe sånt på prøve. Jeg mistenker at hun synes de minste fuglene er spesielt interessante og har et lite snev av å ville beholde dem selv.

Vilttreningen ble avslutta med en dobbelmarkering på linje, - noe alle hundene fiksa fint. Og denne gangen kom Carmen hjem med dua helt fint.

Helt til slutt sendte vi hundene nok en gang til skogholtet med pelsdummyer.

Alt i alt en svært vellykka dag!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar