fredag 15. februar 2013

12.02 Hopp, dvs "over"!






Carmen fikk lov å bli med på jobben i dag, siden vi skulle ha såkalt Vinteraktivitetsdag. En del gikk jo på ski, men heldigvis var det fler enn meg som valgte å gå på bena. Og da fikk altså Carmen være med. Hun fikk løpe en del løs, men også trene innkalling og fot.

Veldig bra å ha et fast treningsopplegg vinteren gjennom. Supert å være med i en gjeng som møtes trofast både hverdag og helg.

Vi begynte med å stå på linje. Én hund fikk hente en markering med skjult nedslag og en annen ble sendt på en fremmadsending. Så bytta vi på.

Vi gikk videre gjennom området, og ny fremmadsending.

Deretter en spennende dobbeltmarkering, hvor det kastet som var lengst unna havna langt nede i en slags dal, med slak nedoverbakke. Carmen klarte seg bra i første runde her, MEN den tobente misforsto og var i ferd med å sende henne på nytt når det var en annens tur. Det var tydelig å se på Carmen at hun syntes det var skikkelig ekkelt når hun oppdaga at en annen hund var på vei mot samme dummy, så da kom hun fykende hjem! I sånne tilfelle tenker jeg at jeg gjerne skulle klare å formidle ”beklager” til hunden min….

Så flytta vi oss lenger bakover og oppgaven ble gjentatt. Her må jeg ta selvkritikk på at jeg var litt slurvete i utsending på den sist kasta. Carmen hadde ikke sett den så godt, så dermed føk hun bort til kast nummer én. Da hun ble sendt ut på nytt, denne gangen med litt mer struktur, så gikk det greit for henne å finne dummyen.

Videre kom vi til dagens siste, og definitivt morsomste oppgave. Vi skulle sende hunden over et gjerde (en liten inngjerdet isbane, hvor gjerdet rundt var i overkant av en meter).

Det var litt forskjellig hvordan hundene løste dette. For Carmens del var det helt uproblematisk. Jeg er sikker på at kommandoen ”over” er en kjempehjelp i slike tilfelle. Når hun hører den vet hun at hun skal forsere noe.

Først fikk hundene et kast like på innsiden av gjerdet. Det neste kastet gikk litt lenger inn på banen. Og til slutt ble det kasta på baksiden av banen, sånn at de altså måtte hoppe over gjerdet to ganger på vei ut til dummyen og to ganger på vei tilbake. På alle tre markeringene var Carmen som en strek ut og svevde over gjerdet med god klaring.

Deretter la vi igjen inne på banen og gikk ganske så langt unna og sendte tilbake. Også dette funka suverent. Dvs hunden som kjente treningsområdet godt fra før, var klar over at det gikk an å komme inn på banen gjennom en åpning på siden, og prøvde å velge denne letteste veien. Carmen klarte heldigvis ikke å finne ut den muligheten.

Vel, konklusjonen er i hvert fall at hoppe gjerde; - det kan hun!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar