mandag 25. februar 2013

24.02 Bålkos og jakttrening
















Dagens strålende vintervær kunne vi jo ikke kaste bort, så vi møttes en gjeng for trening og sosialt samvær.

Vi starta med å lage noen områder, for så å gå litt walk up på jordet. De to kasterne som gikk først, både kasta og bestemte hvilke hunder som skulle hente hva. Carmen løste markeringene sine glitrende, som vanlig.

På dirigeringsoppgavene tror jeg Carmen og jeg får ta litt skylddeling på at ikke alt gikk knirkefritt. Et par stikkord i den anledning er fører som reagerer for tregt og hund som er interessert i å spise bæsj. Jepp - vi er jo i den tiden av syklus - noen uker før løpetid. Og da blir svartfrøkna så avsindig sulten og dessuten litt fjern. Noe som kan føre til at hun mister litt fokus på oppgavene…

Et par ”konkurranser” hadde vi også. Først en nærsøkekonkurranse. Det var om å gjøre at hunden søkte lengst mulig i en kvisthaug med kruttlukt hvor det ikke var noen apport. Må jo bare erkjenne at unghundene slo de erfarne hundene langt ned i støvlene på denne øvelsen….

Neste konkurranse var raskest mulig å hente en apport fra et område. Vi lagde et område i et skogholt og gikk i en rett linje gjennom diverse terrengskifter, skogholt, jordesnutter osv. Så var det bare å sende hund og håpe det beste. De kjappeste var borte litt over et minutt. Så var det noen rundt 1,5 minutt og Carmen og et par til rundt 2 minutter.

Vi snudde på oppgaven og la igjen på stamplass og gikk tilbake til der vi hadde hatt det første området og sendte igjen. Dessverre ble Carmen her såpass distrahert at jeg valgte å kalle henne hjem. Hun fikk en ny sjanse, hvor hun nok skjønte at jeg virkelig mente alvor, og denne gangen spurta hun gjennom den glisne skogen foran oss. OM hun kom tilbake med dummy, derimot, det er en annen historie…..

Vi hadde for øvrig en grillpause midt i økta, og grilla pølser og kosa oss i finværet. Ingen sak når en har treningskompiser med så grei grunneier i nærheten at en faktisk får kjørt opp veden til bålet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar