lørdag 16. februar 2013

16.02 Snø - ingen hindring!












 




Riktignok er det snø til litt oppå leggen her på Ås, men vi gir oss ikke med jakttrening av den grunn. I dag var det en av treningskompisene og jeg som skulle lage opplegget, så vi møttes en drøy time før de andre kom.

En nyttig, lærerik og nødvendig del av jakttreningen, dette med å lage et opplegg og en plan for treningen. Og her må vi jo bare trene, som med alt mulig annet.

Noe av dagens utfordring var tåke. Dette gjorde at opprinnelige planer om å bruke launcher utgikk. Vi holdt oss til startpistol.

Da gjengen var samla begynte vi med å stå på linje ute på jordet. Så var det to av oss som først gikk til den ene kortenden og så den ene langenden av jordet. På begge stedene skjøt vi noen skudd med startpistol og kasta dummyer. Vi lagde oss altså to områder langs jordekantene.


Deretter starta vi med å gå på linje med en skytter/kaster på hver side. Så rullerte vi på linja. De ytterste ekvipasjene fikk hente markeringene og en av de i midten ble sendt bakover til det ene området hvor vi nettopp hadde skutt og kasta.

Carmen henta markeringene greit. Men, da det ble hennes tur til å hente dirigeringen hadde vi kommet ganske langt unna. Dessuten var det en nedoverbakke som gjorde at området var skjult fra der jeg sendte henne. Så da slet vi litt med å få det til, og jeg gikk litt nærmere.

Vi fortsatte på linje rundt en øy, og fortsatte å kaste til begge sidene. Vi gikk altså nedover et smalt jorde med ryggen mot kortsiden av jordet hvor vi på forhånd hadde lagt ut dummyer ved noen halmballer. Disse hadde altså hundene ikke sett. Ved å kaste til sidene, gjorde vi det litt vanskeligere for hundene å gå til det ukjente området, når vi til slutt snudde oss 180 grader rundt og sendte hundene til halmballene.

Samtidig med at vi holdt på med utsending til halmballene ble det sendt hund til en øy med tennisballer i motsatt retning, sånn at vi hadde to hunder i arbeid samtidig.

Carmen klarte greit begge utsendingene, men hun var ikke først på noen av områdene. Det blir jo gjerne litt enklere når en annen hund har vært der først.

Dermed var turen kommet til det andre området vi lagde på begynnelsen av treningen. Vi sendte hundene fra det innerste jordet, sånn at de måtte forsere en stripe med vegetasjon og løpe over et jorde for å komme til området.

En potensiell vanskelighet var at de tidligere hadde hentet fra et området til venstre ift dit vi skulle ha dem. I tillegg var det dødvitringer ute på det jordet de skulle springe over. MEN, denne oppgaven ble nok ikke så vanskelig for dem som vi hadde trodd på forhånd.

Helt til slutt hadde vi et nærsøksområde med tennisballer. Vi kasta markeringer for dem på bortsiden av tennisballene, og trente stopp og nærsøk. Så fikk de hente markeringen til slutt.

Jammen tok ”programmet” over tre timer. Både to- og firbente var fornøyde med dagen

For øvrig er dagens siste bilder fra gården der vi trente. Det hadde altså være ute på revejakt. Og noen av hundene fikk lukte på reven. Tydelig at de syntes det lukta veldig rart av den reven.


Oppsummering etter dagen for Carmens del: God på å markere, som vanlig veldig mye bedre markeringsevne enn meg. Noen bra, og noen ikke fullt så bra stopper. Ikke så lett å gå en pen fot i den tunge snøen, verken for henne eller meg. Gleder meg til å gå ubesværa på barmark igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar