torsdag 28. februar 2013

28.02 Fortsatt snøføre





Carmen og jeg kom oss litt sent ut døra på ettermiddagens treningsøkt. Men, så ble vi ute desto lenger.

Kanskje til og med skiløperne er lei av snøen? I alle fall var jordet helt uten skiløpere i dag, og Carmen og jeg kunne ha det for oss selv. Jeg la ut to dummyer oppå toppen av bakken, på samme sted som jeg har lagt ut tidligere.

La også ut noen langs bekken.

Også i dag var det tungt å gå på skareføret. Prøvde å følge tråkket jeg lagde meg sist vi var på dette jordet, men likevel var det slitsomt å gå.

Vel, nede på jordet var første øvelse å sende Carmen opp i bakken til det første området jeg hadde lagt ut. Jeg syntes det var litt rar ”pustelyd” på henne når hun kom løpende ned bakken, og også noe med kroppsspråket. Da jeg så hva hun hadde å levere meg, skjønte jeg hvorfor. En diger knoke.

Hun sprang entusiastisk ut på en ny fremmadsending og denne gangen kom en av dummyen hjem. Men, på tredje utsendingen syntes jeg det virka som hun ikke gikk helt til riktig sted, så jeg kalte hjem. Og da fikk jeg en langt mindre benbit i hånd.

Øvelsen ble avslutta der. Ergerlig at det fine utsendingsområdet har blitt forsøplet med benrester. Vi får ta en nærmere kikk i litt ordentlig dagslys ved anledning.

MEN, det som var virkelig bra var jo at hun faktisk kom hjem med så stor selvfølge med DET byttet. Mye bedre gjort enn å komme hjem med en kjedelig tøypose!

Som vanlig på dette jordet oppsøkte jeg øyene der jeg har pleid å legge igjen apporter. Denne gangen prøvde jeg å sende Carmen fra andre siden av en liten stripe vegetasjon, altså sånn at det ble et lite terrengskifte. Åpenbart litt vanskeligere for henne da, å holde retning, men på andre forsøket gikk det fint.

Et par lange utsendinger over bekken fikk vi også. Dette var på tvers av skiløypene. Men, siden det er såpass hardt nå at hunden ikke ødelegger sporet og siden det var helt fritt for skiløpere, tok jeg sjansen.

I grunn lurte jeg på om selv skiløperne er lei av snøen, siden INGEN var ute i sporet i dag. Det var jo nydelig vær, flott solnedgang, lys i lysløypa og fortsatt varmegrader i 18-tida. Men, som sagt ikke et menneske å se. Hm. Kanskje de bruker så mye tid til å følge med på mesterskap på TV at det ikke har tid til å gå på ski… Bra for meg, helt greit å få ha jordet for meg selv!






 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar