lørdag 2. februar 2013

01.02 En måned igjen!






Tenk at det allerede er en måned igjen til første mars. Starten på våren. Jeg tar vinterhelvetet etappevis, og nå er 3 av 5 mørke-og/eller snømåneder over. Nå teller jeg ned til 1. mars. Og når 1. mars kommer er det bare uker igjen før våren er her for alvor. Skylder en treningskompis stor takk for verdens beste tips. Sliter mindre med vinterdepping etter jeg begynte med nedtelling.

For egentlig hater jeg jo alt med vinteren; - kulde, snø, is og mørke. Strategien i tillegg til å telle ned, er å prøve å finne det positive. Ja vel, så er det beinkaldt (vi har jo hatt mange dager med rundt 15 blå), men lite snø, og dermed trenbart, bare man kler på seg. Eller ja vel, så kommer det litt snø, men det er i hvert fall ikke så kaldt, så da går det jo an å være ute.

Ellers må jeg jo si at vinterentusiastene er beundringverdig standhaftige i sine lovprisninger av vinteren som årstid. En kan undre seg på hva de egentlig får ut av denne årstiden. Denne vinteren har det vel vært noe sånt om 2,5 dag med skiføre her på Ås, så på ski får de i hvert fall ikke gått her omkring. De liker kanskje å fryse, da? Skrape bil, betale høye strømregninger eller bruke masse ekstra tid på å kle på og av seg yttertøy.

Nei, takke meg til vår, sommer og høst!. Men, altså vinter tatt i betraktning var det fortsatt flott vær i dag, med sol og temperatur rundt null. Så, det ble en ny tur på jordet.

Jeg prøvde meg på samme fremmadsending som i går, men nå hadde Carmen altså ikke samme fristelsen, siden hun ikke visste at det lå igjen dummy på øya fra i går.

Ellers var hun veldig artig ved en anledning, da hun måtte sitt og bli på den ene siden av en øy, mens jeg gikk rundt og la ut noe på den andre siden. Ikke SÅ lett å lure, nei. Hun skjønte utmerket godt at jeg hadde ”holdt på med noe” mens hun satt og venta, og var full av forventning da jeg henta henne.

Men, så fikk hun isteden løpe langt, langt rett fram og over bekken etter noe jeg hadde lagt ut der. Så fikk hun etterpå stoppe underveis, og til venstre til det jeg hadde lagt ut på øya.

Deretter fant jeg meg et området med tre små øyer, hvor jeg diskret la ut noe på den midterste, og åpenlyst kasta noe på de to til høyre og venstre. Så var altså trikset å få Carmen til å gå rett fram, og verken til høyre eller til venstre. Så bytta jeg på, kaste ut i midten, og sendte henne til en av sidene.

Dette var en såpass interessant øvelse at jeg la igjen dummyer på alle tre øyene - til en annen dag.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar