torsdag 31. januar 2013

29.01 Trening ved sjøen




Gjengen var samlet på en flott plass ved sjøen i kveld. Hadde det vært litt lysere hadde jeg tatt med noen fine utsiktsbilder. Isteden får det bli et arkivbilde av Carmen.

Vi gjennomførte en slags jaktsti gjennom et stort opplyst område med en del bedrifter som var stengt på kvelden. Først fikk hundene hver sin markering i en liten helling med en del snø og noe vegetasjon. Her synes jeg Carmen markerte veldig bra tatt i betraktning at hun fikk et litt vanskelig kast.

Neste øvelse var verre, ikke bare for Carmen, men for de fleste. Det ble kasta en markering i en ”gate” mellom to bygninger. På forhånd var det lagt ut noen dummyer på hjørnet av en snøhaug i forkant av ”gata”. Så var oppgaven å sende hund, men stoppe den underveis og få den til å søke til høyre. For så å hente markeringen til slutt.

Var vel ikke veldig imponert over stoppen til Carmen, og heller ikke høyresignalet hennes. Vi har visst pirka litt for lite på dette i det siste - det er alltid noe det er for lenge siden en har trent nok på…. Hun surra også litt rundt oppe i snøhaugen før hun kom i gang med å jobbe ordentlig med å finne dummyen nede på flata.

Vi gikk fri ved fot på linje til andre enden av dette området. Der var det lagt ut dummyer på et par anviste steder. Den første Carmen skulle hente, gikk hun tilsynelatende til helt riktig sted og begynte straks å søke. Men, det viste seg at hun ikke var på jobb, men på ”snusern”. Hm. Regner jo med at hun får løpetid om en 5-6 uker, det er mulig hun er i ferd med å bli litt ”hormonell”….

Den andre fremmadsendingen gikk bedre.

Så var det en dobbeltmarkering, og her tulla Carmen fælt med å legge ut på snusetur. Litt vanskelig å korrigere sånt, fordi det jo kan se ut som hun mangler motivasjon, og ikke ”kan noe for det”. Samtidig vet jeg jo at lille hunden min er supermotivert - som regel. Må gruble litt på hvordan ta tak i dette.

På slutten la vi igjen noen dummyer før vi gikk den lange gata tilbake. Dessverre hadde jeg ikke med kikkerten min, men vi gjetta at det var minst 200 meter vi sendte dem tilbake. Jeg sendte Carmen først, og da var det i hvert fall ingen ting i veien med motivasjonen. Hun løp av gårde som et prosjektil, fant kjapt dummy og tilbake i full fart.

Den aller siste oppgaven var fremmadsending på en skjult over en snøhaug. Der var det lagt ut pelsdummyer, som jo alle synes er spesielt kule. Bra avsutning.

Kjempebra opplegg av kveldens treningsansvarlige!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar