søndag 13. januar 2013

11.01 Ingen sak med vinter



Ingen sak med vinter med sånt føre/snømangel som vi har nå for tiden. Så langt denne vinteren tror jeg det har vært sånn ca én ettermiddag med skiføre på Ås.

Og jeg gråter ikke, for å si det sånn! Merker at humøret mitt er vesentlig bedre enn det ville ha vært MED snø. Nå er det altså faktisk sånn at hvis jeg kommer meg av gårde fra jobben i 15-tida, så rekker jeg å trene jakt på de fine jordene i nærheten. Trene jakt! I januar!!

Og det er meldt sol, stabilt med kuldegrader og helt fravær av nedbør den neste 10 dagers perioden. Dvs det skal visst bli vesentlig kaldere, og DET liker jeg jo ikke, da! Men, en må jo nesten regne med noen kuldeperioder. Det viktige er at det ikke sammenfaller med nedbør, så det blir så mye snø av det.

----

Carmen og jeg gjentok opplegget fra i går, med at jeg kom hjem litt tidligere og vi fikk oss en treningsøkt på jordet.

Jeg la igjen noen dummyer på samme sted som vi trente de vanskelige fremmadsendingene på fellestreningen i helgen. Lurte på om hun huska stedet. Det viste seg at hun nok ikke huska det helt, så hun strevde litt på første utsendingen. Men, så gikk det bedre på andre.

OG jeg klarte å unngå at hun drev med de balansekunstene som hun drev med i helgen. Hun hoppet over bekken istedenfor å klatre på nedfallstrær. Dvs, ved en anledning (på vei hjem med dummyen) begav hun seg ut på den usikre bekkeisen. Og så skjønte hun nok at det ikke var helt stabilt underlag, så hun formelig smøg seg fram, inntil hun følte hun var nærme nok kanten til å ta et tigersprang opp på land. Litt av en syn!

Eller fikk hun også trene på å forsere bekken et par andre steder. Og til slutt la jeg igjen dummyer ved en øy og gikk i rett linje mot bekken. Der fikk Carmen sitt og bli mens jeg gikk rundt og over brua. Så kalte jeg henne hjem, sånn at hun fikk hoppe over bekken. Da jeg så sendte henne over bekken og til øya, gikk det kjempefint.

Mye trening på terrengskifte i form av bekk om dagen, altså. Og jeg jobber med kommandoen ”over”. Passer på å bruke den kommandoen også i det hun hopper over bekken på vei tilbake.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar