lørdag 5. januar 2013

01.01 Super start på det nye året!



















I dag var jeg så heldig at en gjeng treningskompiser kom til Ås på trening, så jeg behøvde bare å kjøre noen få km.

Dagens store tema var minne og fremmadsending. Vi utnytta de mange mulighetene på det fine jordet vi hadde lånt, og la ut dummyer på flere steder langs kanten og på en øy, så fikk tiden gå før vi sendte tilbake til områdene.

Hele hundegjengen fikk også prøvd seg på sitt og bli mens vi tobente skulle gå på den andre siden av en øy for å legge ut tennisballer. Men, så hørte vi et ”voff” og jammen kom hele hurven, med unntak av den eldste hunden løpende. På forsøk nummer to var det tre som ble sittende, blant annet Carmen.

På tredje forsøket ble alle sittende. Og vi fikk i grunn aldri svar på HVEM som ”åpna ballet” av de firbente.

Ikke alle oppgavene var like enkle for Carmen i dag. Erfarte at terrengskifte og også to områder med veldig spiss vinkel mellom viste seg å bli litt vanskelig.

Når det gjaldt terrengskiftet så bestod altså dette av en 1-2 meter tykk vegetasjonsstripe med halmballer, trær og busker. Og vi sendte hundene gjennom dette, over et annet jorde og inn i skogkanten. Da vi kom til denne oppgaven hadde det skjedd mye annet i mellomtiden. Og dessuten sendte vi fra et annet sted og med mye større avstand enn da hundene så at vi la ut. Siden et par av oss strevde med dette, gikk vi ut sammen med hundene og la ut på nytt, slik at de altså var med oss gjennom terrengskiftet. Da, altså etter at vi hadde forsterket området, klarte Carmen oppgaven sin.

Så hadde vi altså lagt ut to områder og gikk på såpass avstand at det ble veldig spiss vinkel mellom områdene. Der erfarte jeg at Carmen løp rett frem dit jeg pekte et stykke utover, men så bøyde hun av mot det andre området. Dermed måtte det litt påvirkning til for å få henne til å gå rett.

Et lite forsøk med sitt og bli, forstyrrende kast med to dummyer like ved henne til høyre, for så å sende til venstre var helt uproblematisk. I sånne tilfelle skjønner hun kjapt øvelsen, altså at det IKKE er meningen hun skal hente de som lander like ved henne.

Litt markeringstrening med skjult nedfall på andre siden av en liten bakke fikk vi også prøvd oss på. Artig å trene sammen med proffe folk, som umiddelbart så alle mulighetene i terrenget.

En helt super start på det nye året dette. Samtidig ingen tvil om at Carmen trenger mer dirigeringstrening på lange rette linjer….




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar