torsdag 10. januar 2013

08.01 Urban trening for jakthunder




Vinter gjør at en må hente fram kreativitet i treningen. Og i dag var vi så heldige at en i gjengen hadde klargjort en kjempefin trening for oss - på Ullevål stadion, - altså i trapper og gangområder ved stadion og rundt butikkene inntil. Vi møttes ved butikkenes stengetid.

Første oppgave var fremmadsending langs kanten av en bygning, gjennom et bed med småbusker og opp i en bratt skråning. Så forsatte vi til en stor betongplatting hvor det var lagt ut tennisballer ved et par paller langs kanten. Det ble kasta dummyer på den andre siden. Vi skulle sende og stoppe hunden ved en av pallene og hente tennisballene før dummyen.

Carmen hadde bra stopp på den ene og litt seig på den andre.

Turen gikk videre til fremmadsending ned en bakke og til et bed. Underveis skulle vi stoppe hunden, for så å sende videre ut.

Deretter hadde vi en liten ”A-prøve” hvor kasteren gikk opp en trapp og oppå en gangbru, mens vi gikk walk up i handlegaten nedenfor. Så ”regnet” det dummyer fra oven. Dette syntes faktisk Carmen var litt skummelt, så hun ble heller litt lav enn høy av det.

Framme der trappa kom ned på andre siden fikk vi i oppdrag å sende hunden opp trappa, siden det var lagt igjen tennisballer på toppen. Etterpå fikk de hente en av dummyene som var blitt kasta ned foran oss tidligere. Trappa var av det nifse slaget, med åpne trinn. Carmen prøvde seg først på den ene siden av trappa, så på den andre siden av trappa, før jeg lyktes med å få henne til å løpe opp trappa.

Neste oppgave var å sende hunden til et stort juletre i en ”potte”. Det var lagt ut tennisballer ved roten av treet, altså oppi potta, sånn at hunden måtte strekke seg opp for å søke. Eller klatre opp i potta, sånn som Carmen gjorde. Etter dette fikk de hente nok en dummy fra ”feltet” med de utkasta dummyene.

Helt til slutt tok vi med hundene og gikk opp trappa der hundene tidligere hadde henta tennisball, fortsatte til enden av gangbrua og kasta hver vår dummy der oppe. Så gikk vi ned trappa og fortsatte langt bortover handlegata og sendte hunden tilbake, opp trappa. Dvs, det var ikke så enkelt å få Carmen opp trappa. Hun ville helst forsøke seg til siden for trappa. Men, det gikk å stoppe henne, og etter noen forsøk med ”ut”, løp hun opp trappa.

En kjempefin og annerledes treningskveld!


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar