tirsdag 29. januar 2013

27.01 Trening i snøvær









Forrige helg var det minus 15. Denne helgen har det vært rundt null, men med SNØ. Men, vi lar oss ikke stoppe av NOE!

Så, gjengen møttes til trening - i snøværet. Faktisk gikk det helt utmerket å trene både markeringer og dirigeringer. Ja, vi brukte sågar dummylauncher, og fant alle launcherdummyene.

Carmen fikk ha på seg det nye dekkenet sitt, siden det ble litt venting mens andre løste oppgaver. Og, det så ut som hun hadde det utmerket - ikke antydning til at hun frøs. Riktignok beveget hun seg litt rart, men det hadde hun til felles med flere. Det var nemlig en tynn skorpe med skare på snøen, så hundene syntes det var litt ubehagelig. Men, jeg sjekket Carmen, og hun hadde ikke antydning til såre poter etterpå.

Vi gikk på linje, så ble det kast til begge sider, altså en dobbeltmarkering, og det første kastet skulle hentes først. På den måten gikk det litt tid, og det ble en minne-oppgave for hunden. Og også bra markeringstrening for oss tobente.

Etter hvert hadde vi tre oppgaver vi skiftet på å løse. En kasta dummy, skudd med launcher og et området som var lagt ut på forhånd. Til dels jobba to hunder samtidig.

Helt til slutt fikk de søke tennisballer i høyt gress (eller rester av gress).

Dagen ble avslutta med chili-middag. 6 hunder i heimen tangerer en tidligere rekord. Hundene var like tilfredse og fornøyde som de tobente. Og det var fint å se at de fant roen og lå strødd utover mens de tobente koste seg meg middagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar