lørdag 31. juli 2010

31.07 Hemsedal dag 6

I dag var det tid for den tradisjonelle working testen, som pleier å være siste dag her i Hemsedal. I år hadde vi fire poster ved de to tjernene. Jeg valgte å starte i BK; - vi har ikke noe høyere opp å gjøre foreløpig.

Agnetas post - 18 poeng
Dette var en enkeltmarkering ute på hogstfeltet etter å ha gått en liten bit fot. Det eneste som var å trekke for var at jeg brukte litt tid til å få henne til å sitte før jeg var klar. Hun løp rett ut og rett hjem.

Karins post - 19 poeng
Dette var en enkel dirigeringsøvelse. Det ble lagt ut en dummy som hunden så. Så skulle vi gå en liten runde fot før vi sendte. Carmen ble trukket ett poeng fordi hun ”dansa” litt fot. Det var nemlig så mye maur på stien, så hun måtte riste ett og ett ben… Det gikk helt greit å sende henne og blåse nærsøk.

Tronds post - 10 poeng
Her var det to enkeltmarkeringer. Først en på land - i hogstfeltet, så en på blankt vann.

Den på land fikk hun rett og slett ikke inn. Stamplass var rett bak en stor kvisthaug, og som så mange andre valgte hun å løpe utenom den. Og da hadde hun mista dummyen av syne, men fant til gjengjeld litt sauemøkk. Gamle synder kommer gjerne tilbake når hun er litt sliten…

Den på blankt vann gikk suverent. Men, jeg hjalp henne, satte meg på huk og ropte på henne. Åpenbart fikk jeg ikke noe trekk for det. Hun rista seg for øvrig, men uten å slippe dummyen.

Mariannes post - 20 poeng
Dette var en lang enkeltmarkering på hogstfelt. Carmen løp ganske så rett på og avleverte vakkert, så da ble det jo full pott!

Den lille prinsessen var dyktig sliten i dag. Hun var helt rolig og tyst, og for det meste konsentrert om oppgavene. Det var bare den lille runden med sauemøkk hun i grunn gjorde av feil. Ellers var hun veldig flink.

Oppsummering av kurset
Jeg sitter igjen med mange inntrykk og mye å tenke på i treningen framover. Ikke minst diskusjoner både på hytta og i teltet, med refleksjoner over dagens opplevelser er jo noe som hører med på et sånt kurs. I tillegg til det instruktøren har formidlet og det vi har gått igjennom i gruppene.

Jeg er jo såpass fersk i dette at det fortsatt er en utfordring å få koordinert armer og bein, tenke på hundens posisjon, tegn, signaler og tydelighet.

Fot er selvsagt noe en aldri blir ferdig med, og ikke minst å få det til å fungere i litt vanskelig terreng. Komme dit at hunden naturlig følger venstrebenet og sikter seg inn riktig enten en beveger seg sidelengs eller bakover. Bli flink til å lese terrenget og sørge for å stille seg sånn, både ved markeringer og ved utsending, at en hjelper hunden med å lykkes. Utfordrende å få til dette med raske fram-og-tilbake-forflytninger på linje.

Dirigeringssignalet begynner å bli ganske automatisert, og så sant hun fra før sitter i riktig posisjon, synes jeg dette begynner å funke bra. Det går også fint å støtte henne på vei ut. Markeringssignalet sliter jeg nok litt mer med. Det er det med å ha et ritual, bruke tegn, men uten at hun tar blikkontakt før hun går. Her trenger vi å jobbe mer med ritualet.

Jeg er veldig fornøyd med Carmens ro under kurset. Ikke det at hun pleier å pipe, men en vet jo aldri med en så ung hund, hva som kan komme fram med mange dagers kurs på rad. Hun har vært superkul! Jeg er også veldig fornøyd med at jeg så en så dramatisk bedring ift dette med å spise møkk. Tror jeg har klart å formidle at det er forbudt, selv om hun som sagt hadde et lite ”tilbakefall” i dag.

Både Carmen og jeg er ganske slitne etter en uke med kurs, og det skal bli godt med noen feriedager med ro og avslapping. Før august er i gang med både kurs og jaktprøver.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar