torsdag 29. juli 2010

29.07 Hemsedal dag 4








Vi starta på området mellom det største og det minste tjernet i dag - og hadde kaster med oss som kasta på det lille. Først en enkeltmarkering på det lille. Så en enkeltmarkering på det store. Så dobbeltmarkering på de to kjente områdene og sende.

Carmen knalla én gang, men lot seg fint kalle tilbake umiddelbart.

Så var det hogstfeltet; - vi stod på linje. Så ble det kasta to markeringer, den siste hunden i rekka forflytta seg til plass nr 1 og sendte på den sist kasta. Så skulle hunden på plass nr 2 sende på den først kasta. Så flytta vi oss ett hakk bortover.

Dette ble jo en test på hvor godt vi tobente markerte. Og en test på hundenes minne. For Carmen ble dette litt vanskelig. For vanskelig oppgave? Hun trenger kanskje rett og slett å øve mer minne.

Kan jo tenke på som trening framover å trene markering på et område og legge igjen dummy til dagen etter - og gå tilbake og sende blindt.

Så fikk vi prøve oss på en dirigering der det nettopp hadde falt en markering - oppå haugen på hogstfeltet. Instruktøren fyrte av et skudd. Og på den tredje frammansendingen ble det ikke skutt. Denne oppgaven klarte Carmen suverent.

Deretter forlytta vi oss bort i skogen - til odden mellom de to store tjernene. Vi begynte med enkeltmarkeringer og det ble lagt igjen noen dummyer på det kjente området.

Så etablering av et nærsøksområde med tennisballer. Carmen holdt seg fint i det lille området.

Instruktøren kasta etter dette en markering på øya som hunden fikk hente og en på blankt vann som hunden fikk hente. Så ble det kasta en på øya, en på blankt vann, og hunden skulle gjøre nærsøket før den fikk hente vannmarkeringene; - den på blankt vann først.

Carmen hadde faktisk litt av de gamle prinsessefaktene i dag, med å nøle litt før hun gikk uti, men bare litt. Prøvde litt forskjellige framgangsmåter på avlevering fra vann i dag. Men, fortsatt har jeg ikke helt funnet nøkkelen til å unngå risting. Tror rett og slett at ”hold fast” ikke er godt nok befesta, så det er vel bare å ta fram vannslangen i hagen og forlange at hun skal holde fast selv om hun er våt.

Den avsluttende øvelsen var å sende på de dummyene som var lagt ut før vannmarkeringen. Dette klarte Carmen med glans!

Ellers var dagens gode nyhet atskillig mindre drittfokus. Jeg tok henne nemlig en runde før treninga og gikk bevisst til de største og ferskeste rukene jeg fant. Og fikk fortalt henne ettertrykkelig at det er helt forbudt å spise bæsj. Dette gjorde nok inntrykk. Jeg så at hun vek unna dritt vi passerte underveis, i hvert fall når hun gitt fot. Og på en av utsendingene på hogstfeltet så jeg også at hun tok en stor bue utenom noe dritt som lå rett foran henne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar