torsdag 2. august 2012

30.07 Inspirasjon fra England





Tilbake til hverdagen, og godt å treffe igjen treningsgjengen. En av dem har vært mange uker i England i sommer og fått vært med på treninger der borte. Interessant å få høre litt om hvordan de tenkte og trente der.

Først litt om markeringer. De bruker IKKE håndsignal, og sender på hundens navn. Hunden får lete litt, men går det over i søk og utenfor området blåser en stopp, forflytter seg (slik at hunden ikke ender med å måtte springe over dummyen) og kaller hjem. Så får en prøve på nytt.

Ellers trener de markeringer ved å vitre inn et område på forhånd, og altså kaste dummyen dit.

Det å blåse stopp i det hunden omtrent er PÅ dummyen karakteriseres som ”bad handling”. Da bør en heller velge å gå direkte over i å blåse nærsøk. Blåser en stopp og hunden tar kontakt, kommer jo nødvendigvis nesa ”i været”, og det vil en jo ikke ha når hunden skal være på søk, med nesa ned.

Vi begynte dagens trening med medbrakt kaster ute i en høy eng. Diverse markerings- og dirigeringsoppgaver, med tre stk på linje.

Carmen var fortsatt kul og lugn, men ivrig etter å spise gress, så det korrigerte jeg. Hun var fokusert på markeringene, og tok ikke blikk-kontakt med meg når det var hun som ble sendt. Men gjorde det når nabohunden ble sendt.

Kan ikke påstå at hun var tilfredsstillende dirigeringslydig i dag, men det var litt utfordrende i den høye vegetasjonen.

Vi hadde også en økt med markeringer hvor vi økte avstanden til samme område mer og mer.

Så takket vi for hjelpen til kasteren og fortsatte inn til vannet hvor vi hadde vilttrening med dirigering over vann. Vi la ut uten at hundene så og sendte på skjulte. Må bare konstatere at dette ble i vanskeligste laget for alle tre.

Jeg skulle sende Carmen på to stk, men hun tok ”feil” på første. Hm. Vi har nok ikke helt kontrollen på dette med dirigering på vann. Det er greit så lenge det er veldig åpent og hun skal rett over. Men, når det er trangt, så drar breddene såpass mye at det blir vanskelig. Dessuten vanskelig å sende på skrå. Trene mer dirigering på land, tenker jeg!

Ellers var det veldig bra viltavleveringer på Carmen, både måke, due og blisshøne. Ingenting som minna om det tøyset vi hadde på Sunnmøre.

Deilig med lyse sommerkvelder!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar