lørdag 11. august 2012

06.08 Supert treningsområde!



Vi var tre stk som trente i et kjempefint område i dag - i Nittedal. Joda, det kom litt regn, men til gjengjeld hadde vi det fine terrenget helt for oss selv. En 8-10 meter bred ”gate” med myk mosebunn der det altså er skiløyper om vinteren. Så dette passet ypperlig til en walk up med innlagte markeringer og dirigeringer. Vi var så heldige å ha medbrakt kaster.

Et par interessante observasjoner om lille svartfrøkna: Hun gikk vesentlig bedre fot enn på prøva (jeg var jo ikke nervøs). MEN, hun hadde litt tendens til lyd - noe hun jo ikke hadde i helgen i det hele tatt. I dag opplevde hun altså konkurranse (hun hadde jo det på prøvedag 1 også, men tydeligvis opplevde hun ikke det så sterkt).

Lyd og dårlig fot/uro rundt foten henger altså ikke nødvendigvis sammen.

Deretter tok vi en markeringsøvelse til kjent område i en bakke på andre siden av vannet, andre siden av litt vegetasjon og andre siden av veien. Diverse terrengskifter, altså. Vi begynte med å stå ganske nært og gikk lenger og lenger unna og bygde sånn sett opp øvelsen.

Ved én anledning hadde kasteren et bomkast, men jeg valgte å sende Carmen likevel. Da fikk vi tydelig se hvor dårlig det gikk, for Carmen løp til det kjente området. En sånn markering med diverse terrengskifter var altså vesentlig vanskeligere hvis vi ikke hadde bygd opp øvelsen på forhånd.

Til slutt avslutta vi med en blind dirigering over vann - et par stk til samme område på hver hund. Synes Carmen tok retningen ganske så bra over vannet og ikke var så verst styrbar på den andre siden.

En fantastisk fin kveld med fine hunder og gode hundekompiser!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar