fredag 24. august 2012

22.08 Nyslått eng







Åh! Ikke verst å kunne møte gode treningskompiser på en nyslått eng, med motiverte hunder og launcher, - og med en som ønsket å gå å kaste i skogkanten!

Dermed gikk to på linje, én gikk som sagt i skogkanten og kasta og én gikk litt foran linja og skjøt med launcer. Kasteren i skogkanten sendte ikke enge hund, mens vi rullerte på hvem som gikk foran linja og skjøt med launcher.

Kjenner at jeg begynner å bli veldig trygg på å skyte med launcheren, selv om det selvsagt er bra rekyl når en bruker gule skudd. Handler jo om teknikk, rett og slett.

I tillegg til markeringer, la vi igjen dummyer ved et og annet referansepunkt etter som vi bevega oss over enga. Hundene fikk altså prøvd seg med å markere i flere retninger, hente dirigeringer, eller være passive til tomskudd.

Carmen var faktisk helt tyst, men veldig ”på”. Utfordringen er at hun gjerne vil ta et par skritt forover når det skytes med launcher. Ja, for så vidt om det kastes etter skudd også. Altså når hun blir litt het.

Og hvis jeg korrigerer kan det komme lyd. Selvsagt øker også stresset om det blir mange slike typer kast/skudd uten at hun får hente.

Helt til slutt tok vi noen enkle øvelser med vilt. Og DA kom det et lite pip fra Carmen. For øvrig hadde hun litt ymse avleveringer i dag. Hun tulla litt med æresrunder med dummyer. Hvis jeg husker riktig avleverte hun launcher- eggene bra. Og viltet leverte hun også helt perfekt.

Ja, jeg står ved det jeg har sagt mange ganger før. Dårlige avleveringer sier noe om et eller annet ved relasjonen som ikke er fullstendig godt nok. Uten at jeg kan sette ord på akkurat hva som ikke var 100 % i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar