søndag 26. august 2012

25.08 Observatør på BK Næra












I dag var jo planen at Carmen skulle ha starta i AK på Sokna (og fått sin andre førstepremie!) - men med tisper kan en jo ikke alltid følge planene. Siden Carmen fikk løpetid tidligere i uka, var det bare å melde avbud.

MEN, heldigvis finnes det alternative hyggelige ting å gjøre. Jeg ble rett og slett med som observatør når de to Ås-treningskompisene skulle debutere med sine retrievere i BK på Næra.

Prøva gikk på myr/skog ved vannkanten og begynte med at hunden fikk se det ble lagt ut en dummy ved et tre. Så fulgte fem markeringer - med ilagt noe fot-forflytning. Først et kast på vann, så i siv, så i vannkanten og deretter to på land.

Neste øvelse var feltsøk. Og helt til slutt en dirigering på den de hadde sett blitt lagt ut.

Labradoren Wilma imponerte med å gå fantastisk fint fot og forholde seg tyst og rolig, selv da hagla klikka og ekvipasjen ble stående lenge og vente på et kast. Hun jobba veldig bra og selvstendig på kastene, men mista dessverre den dummyen som falt i sivet. På feltsøket var Wilma helt rå, - og søkte effektivt. Dessverre ble dirigeringen for vanskelig - det så ut som hun huska det kastet i sivet som hun ikke hadde funnet, - og dermed ble ”dratt” ned mot vannet. Det holdt til en fin andrepremie i dag.

Golden Humla imponerte med å være helt i hånd prøva gjennom. Markerte bra og var veldig styrbar. På feltet trengte hun litt støtte, men var superflink til å samarbeide. På dirigeringen stoppa hun helt suverent! Og tenk - fineste Humla fikk en førstepremie på debuten og ble prøvas beste hund!

Veldig hyggelig å være på tur sammen med damene, og jammen fortsatte vi det sosiale på kvelden. Måtte jo feire dagens fine resultater!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar