søndag 19. august 2012

12.08 Vanntrening








Veldig hyggelig å være på overnatting hos en treningskompis. Så går det jo an å ta en treningsøkt dagen derpå.

Joda, vi stod jo ikke akkurat opp tidlig etter festen, men sånn i 13-tida kom vi i gang og la i vei oppover i skogen til et fint vann. Tennisballkaster ble brukt til å lage tre områder på/ved vannet. To baller på hvert sted, så bytta vi på å sende hund. Trening i vanndirigering blir det jo fort, selv om de også huska ganske så bra hvor de var.

Så la vi igjen apporter på den siden av vannet som vi var på og bevega oss over på andre sida og sendte derfra.

Jeg gikk litt nærmere vannkanten enn treningskompisen gjorde, siden Carmen ikke har kommet fullt så langt. Også var det greit å sende Carmen sist pga dette med bytte-problematikk på tennisball.

Det som funka veldig bra i dag var stoppsignal på land på den andre siden. Og jeg var flink til å beholde roen og la henne sitte litt før jeg sendte videre.

Vi la igjen mange dummyer på bortsiden av vannet og gikk tilbake til der vi starta. Så sendte vi hundene derfra, flytta oss sidelengs bortover og sendte hundene fra et nytt sted. Og gikk enda videre bortover og sendte.

Fikk prøvd ut dette med at hunden først måtte løpe rett fram over tung myr, for så å legge på svøm. Det en må bestemme seg for er jo om en skal stoppe hunden på kanten av myra, for så å sende ut derfra, eller om den bare skal satse på én rett linje ut.

Jeg prøvde begge deler med Carmen og syntes det funka best med bare én utsending.

Eller er hun ikke fullt dirigérbar på vann, og det er enklere heller å la henne svømme litt skjevt over og ikke styre for mye mens hun er på vannet. Men, heller stoppe og styre på den andre siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar