mandag 27. august 2012

26.08 Carmen - vinner av åpen klasse WT i Vestfold








Bildene av Carmen og meg er tatt av fotografen i  avd Vestfold.




Heldigvis fikk Carmen være med på avdeling Vestfolds uoffisielle Working Test i dag, på tross av løpetid. Hun fikk gå etter hannhundene på postene.

Dagen starta i 05-tida - det gjaldt jo å rekke første ferje over fjorden for å være framme i tide. Må innrømme at det var dystert å stå opp til lyden av plaskende regnvær, men du verden - været endra seg fort til det bedre. En riktig vakker sensommerdag ble det - varmt og godt i sola.

Begynnerklassen gikk før lunsj og åpen/elite etter lunsj. Jeg var spent på Carmens innsats - hun er jo rimelig svimete av løpskheten sin om dagen - ekstremt opptatt av lukter, spesielt tisseflekker.

Men, du verden - svartfrøkna slo til og konsentrerte seg da det gjaldt!

Post 1 - dirigering og markering - 18 poeng

Vi stod på kanten av jordet, og nedenfor en bratt bakke ble det ble skutt mot en dirigering. Så snudde vi oss 90 grader og det ble skutt og kasta en markering i noe buskas. Dirigeringen skulle inn først.

Carmen løp snorrett i riktig retning og fant kjapt apporten på nærsøk. Da hun skulle hente markeringen gikk det forferdet opp for meg at jeg ikke husket hvor den var. MEN, heldigvis markerer Carmen mye bedre enn meg, og jeg hadde vett nok til ikke å gripe inn. Hun søkte litt, men rundet fint inn apporten, og nok en fin avlevering.

Post 2 - dobbeltmarkering på hver sin side av jordet - 18 poeng

Carmen ble sendt på den siste først og henta den perfekt. På den andre måtte jeg styre litt før hun fant den.

Post 3 - Dobbeltmarkering på linje - 19 poeng
Her skulle vi gå walk up et stykke, så ble det kasta en markering langt ute, med skjult nedslag. Vi gikk litt videre fot i retning dummyen. Nytt skudd og kast til et buskas. Den sist kasta skulle inn først. Carmen markerte suverent og var rett ut til apporten. Så sendte jeg henne på nummer to med et ekstra ”gå” i det hun passerte det første nedslagsområde. Vel ute, fikk hun lete selv.

Dommeren sa at det var dagens beste på denne posten.

Post 4 - dirigering og markering - 14 poeng

Det ble skutt inn i noe buskas litt til høyre og framfor oss. Så kom det skudd og kast et godt stykke framfor oss. Markeringen skulle inn først. Her var jeg ikke flink nok til å få henne til å fokusere ut på kastet, og jeg tror rett og slett ikke hun så den, bare hørte. Dermed ble det litt styring for å få henne til å gå langt nok ut.

På dirigeringen var det få tegn som skulle til for at hun skulle finne.

Etter litt utregning var det klart for finale. Carmen gikk videre til finalen i åpen, og det gjorde også tre andre hunder. Men, seks av de 10 hundene i klassen hadde altså nulla på en post og gikk ikke videre.

Finalepost - markering - 17 poeng

Begynnerklassehundene var først ute, og den markeringen de fikk var selvsagt kortere enn den åpen klasse hundene fikk. OG det lagde masse fert der ute, både av dummyer og av hundene som løp rundt. Noe som gjorde det litt mer komplisert for åpen klasse hundene som kom etterpå, og fikk en markering enda lenger ut i terrenget.

Carmen måtte søke litt, - jeg valgte å la henne søke selvstendig. Mente nemlig å observere at hun søkte effektivt og holdt seg i riktig område.

Så var det premieutdeling. Og tenk, - lille Carmen ble plasser øverst på pallen, med samme poengsum som hunden som ble plasser som nummer to - 86/100 poeng. Og vi fikk en stor fôrsekk i premie!

Du verden, - det var virkelig uventa å vinne klassen! Kjempefornøyd med team Carmen-Sarita! Vi er virkelig inne i en bra flyt for tiden, hvor relasjonen vår fungerer perfekt! Stor kontrast til bare for noen uker siden.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar