søndag 29. juli 2012

28.07 Working Test i Hemsedal




Her følger lysbilde "showet" gruppa vår viste på festmiddagen. Først noen bilder av de superkule hundene til Kicki og Henrik.



Henrik slappa av i stolen sin.


Kicki sin stol var ikke fullt så god å sitte i. Men, hun satt jo aldri i den heller...!

Kicki hjelper til med å vise nærsøkssignal.


Noen ganger var Kicki fornøyd med oss...


.... andre ganger litt mer betenkt.



Tid for den årlige Working Testen i Hemsedal.

Post 3, Kicki - markering og dirigering - 15 poengDeltagerne begynte altså på den posten hvor egen instruktør var dommer. Dermed begynte vi hos Kicki.

Det gikk et skudd mot en dirigering. Så tok vi noen skritt og snudde oss 90 grader. Skudd og markering. Skulle sende direkte på markering og så på dirigeringen.

Vi fikk altså trent på det vi har hatt fokus på hele uka, nemlig å snu seg etter der det skjer. Dommeren var litt uvant med å skulle ta oss på skuldra som klarsignal på å hente, så hun glemte seg bort og det drøyde litt. Og Carmen fikk fokus på dommeren når hun kom bort til oss. Jeg var flink til å vente ut Carmen til hun fokuserte riktig, og Carmen markerte veldig bra.

Så skulle vi i gang med dirigeringen. Hun løp ikke langt nok rett ut, og jeg måtte stoppe henne og vinkle høyre et par ganger. Jeg valgte å skryte av henne med ”BRA” når hun stoppa, selv om jeg visste vi ville få trekk for det. Tenkte at dette var jo den første posten, og jeg ønska å beholde det positive samarbeidet gjennom dagen.

Post 4, Bolly - dobbeltmarkering - 20 poengHer fikk vi en dobbeltmarkering i skogen hvor vi selv kunne bestemme rekkefølge. Jeg valgte at Carmen hente den sist kasta først. Som på forrige post fikk hun litt fokus på dommeren når han kom bort og jeg venta til hun fokuserte riktig. Hun markerte kjempebra og hente begge uten hjelp.

Post 5, Trond - dobbeltmarkering - 20 poengHer fikk vi en dobbeltmarkering hvor den første gikk på vann og den andre på land, ca 90 grader mellom. Vi fikk beskjed om at vi skulle hente den først kasta, altså den på vann, først.

Jeg stilte meg opp og flytta meg etter dummy og kast, slik vi har lært denne uka. Carmen var superfokusert på begge kastene. Og hun var kjempegod på å markere begge. Da jeg snudde meg tilbake til vannet sendte jeg uten håndsignal, bare ved å lene meg fram og med markeringskommando. På vannapporten var hun rett ut og valgte en litt annen vei hjem. Nydelig avlevering. På den på land var hun også kjempeflink, og løp rett ut selv om det var tvers gjennom en kvisthaug Visstnok var hun den eneste som valgte å gå tvers gjennom kvisthaugen. Jeg tror hun gjorde det fordi jeg lyktes i å hjelpe henne til å fokusere.

Post 2, Jon - enkeltmarkering - 20 poengHer fikk vi en enkeltmarkering ut på ei øy og skulle sende fra toppen av en bakke. Carmen slapp fokus på dummyen littegrann og kikka på kasteren. Og igjen var jeg flink til å vente til hun fokuserte riktig. Hun var rett ut og rett hjem, med nydelig avlevering. Dommerens kommentar var at ”det kunne ikke gjøres bedre i dag”.

Post 1, Åse - dobbeltmarkering - 8 poeng og dagens dårligsteHer var det en dobbeltmarkering i skog. Den første hadde skjult nedslag, mens den andre falt mer åpent. Jeg grubla på forhånd fælt på hvem jeg skulle sende henne på først, og endte med å sende på den sist kasta først. Her hadde jeg dagens eneste førerfeil - slett ikke verst til meg å være! Jeg satsa på at Carmen markerte den sist kasta godt, sendte henne ut og unnlot å stoppe henne når hun løp forbi. Hun kom seg langt ut i skogen og jeg måtte kalle hjem og styre. Alt for treg reaksjon fra meg, altså. Jeg skulle jo ha blåst stopp!!

Vel, en skal jo bestemme seg på et øyeblikk, og jeg tok ikke en god nok beslutning der. Så viste det seg også at JEG hadde markert for dårlig. Men ”heldigvis” var Carmen ulydig og nærsøkte forover, og ikke bakover, som jeg ba henne, og fant dummyen.

På den først kasta måtte jeg hjelpe henne med et høyre en gang, men ellers var hun jo stort sett usynlig for meg og fikk klare seg selv, og dummyen kom hjem.

Post 6, Rie - retningsanvist søk - 18 poengDette var altså dagens siste post og klokka nærma seg 15. Jeg var spent på om Carmen hadde mer å gi. Varma opp med å gå fot og skryte masse av henne. En ordentlig god stemning mellom oss.

Oppgaven var at det var lagt ut tre dummyer ved tre merkebånd plassert i en trekant ute i noe bevokst hogstfelt. Her var Carmen helt kjempeflink. Hun løp ut, stoppa kontant, gikk i den retningen jeg ba om og søkte når jeg ba om det. Og hun kom fint hjem med alle tre.

Dommeren kommenterte at det var en finfin jobb så sent på dagen, og at hun var lydig og gjorde som jeg ba om. Hvis hun skulle plukke på detaljer var det litt uro rundt fot mellom dummy nr 2 og 3.

På denne posten hadde jeg skikkelig ”levende lys” - følelse, altså at Carmen og jeg var et superteam. Fløytesignalene hun fikk var ”myke og hjelpsomme” og hun oppfatta dem åpenbart som hjelp.

---

Du verden, så flink Carmen var i dag. Hun var helt perfekt på. Ikke en eneste liten lyd unnslapp henne. Hun var stadig, konsentrert og fokusert. Hun avleverte aldeles nydelig på alt som var. Og jeg følte meg ikke spesielt nervøs. Det var rett og slett kjempegøy å gå med henne!! Har aldri vært så moro å føre Carmen før, - en skikkelig kanon dag!!

----

Som vanlig ble Hemsedalsuka avslutta med festmiddag og med gaveoverrekkelse til instruktørene. Tror vår gruppe ”vant showet” ved å vise en bildeserie av Kicki og Henrik med hundene gjennom uka, over tema ”av og på-knapp”. Se de siste bildene i bloggen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar